onsdag 24 oktober 2012

Maktens fula tryne på den gröna ön i väster..


Tänk att även en föredragningslista till kommunfullmäktige kan bli en maktdemonstration och ytterligare ett desperat försök att tysta oppositionen.

Inför morgondagens kommunfullmäktige möte på den stora ön i väster har man ändrat ordningen på ärendena.

Plötsligt har man lagt interpellationer och enkla frågor sist.

Vad kan skälet till detta vara?

Kommunfullmäktige möten börjar med att allmänheten får svar på de frågor de lämnat in. Därefter har alltid interpellationer, enkla frågor och motioner legat.

Därefter har man gått in på de egentliga ärendena och sist kommer val etc.

Men nu har man alltså lagt oppositionens enda möjlighet till att få sina frågor diskuterade i kommunens parlament sist.

Varför?

Mattes intresse för konspirationstesteorier har ökat med antalet dagar på ön i kvadrat.

Och här kan matte se ett mönster i regnbågsalliansens desperata försök att försvåra insyn inte bara från press och allmänhet utan framförallt för att få tyst på Veronica Almroth, gruppledare för folkpartiet, som i princip är det enda parti,  som ifrågasätter vad som sker i kommunen.

Eftersom man inte lyckades peta Veronica ur kommunstyrelsens arbetsutskott, så bildar man en ekonomikommitté,  fri från folkpartister. Och då fixade man två problem på en gång. Dels ett arvode till en politiker som tyckte sig vara förtjänt av ett årsarvode och så kunde man se till att Folkpartiet inte fick insyn i frågor som egentligen borde handläggas av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Så nu när kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder så har de nästan inga ärenden av någon som helst betydelse.

Då måste Veronica för att kunna sätta sig in i frågorna och fatta beslut ställa frågor i kommunfullmäktige. Visst kan hon fatta beslut utan att veta vad hon fattar för beslut. Det har nog varit rätt vanligt här på ön. Men Veronica vill och har alltid verkligen försökt sätta sig in i frågorna.

 Och efter historien med Henåns skola så tror matte att det är många av dom som tidigare bara utgjort röstboskap till maktens män och några få kvinnor som tänker om. Och börjar ifrågasätta. Det kan inte var kul att inse att man fattat beslut men inte dess innebörd. I detta fall en möglig skola.

Men om Veronica ställer frågor i kommunfullmäktige så finns ju pressen och lite allmänhet där och kan bilda sig en egen uppfattning om tingens ordning i kommunen. Och om det är något som maktens män och några få kvinnor på ön inte vill så är det just det.

Vad gör man då? Jo man lägger Veronicas frågor och interpellationer sist. När press och allmänhet har lämnat lokalen. Så finns det ju ingen som kan vare sig skriva eller berätta för sina grannar om att det finns faktiskt en opposition i kommunen. En opposition som vill ha en transparens i hur frågor beslutas och där alla medborgare behandlas på samma sätt.

Tror

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar