onsdag 10 oktober 2012

Mörkar. Nej sånt gör man inte här..


 

Matte var och lyssnade på kommunfullmäktige här på ön för en vecka sedan. Där kunde hon konstatera att hennes kompisar fick kritik för att dom bara tjatar och bråkar om allt." Måste ni ställa dessa frågor här. Det  kan ni väl göra någon annan stans"  tyckte representanter för Regnbågsalliansen. I talarstolen sa en av de mera tongivande herrarna från de styrande i ärendet om konstgräsplan i Gilleby "att ni beskyller oss för att mörka men så är det verkligen inte."

Då får vi väl tro det tänkte matte. Men lite märkligt är det. När matte pratar med enskilda representanter från regnbågsalliansen. Så sägs det klart att några politiker har varit ute och lovat att kommunen ska fixa pengar för planen. Det sägs vidare att pengarna är upplånade och att banken nu vill ha tillbaka dom eftersom det bara var ett tillfälligt lån i avvaktan på kommunens beslut.

Men dom måste ju inte veta vad dom pratar om för när ordförande i Gilleby får en fråga från Bohusläningens journalist varför konstgräset redan är inköpt svarade han att man förberett arbetet  i fall man skulle få bidrag från kommunen.

Så då kan det ju inte vara någon som lovat eller? Och så blir ärendet återremitterat. Och då tror ju matte, som är en normal korkad svensk, att ärendet ska tillbaka till utskottet för samhällsutveckling. Det var ju därifrån det kom och dit kommunalrådet gick för att göra sin så kallade i ilfart genomförda internutredning . Det gick så snabbt att man hann få upp ärendet igen  på nästa kommunfullmäktige . Visserligen hade inte bläcket torkat på protokollet och kommunfullmäktiges ledamöter fick vänta på att sossarnas starke man, som justerat protokollet skulle hinna till sammanträdet.

Matte tycker detta är lite festligt att man kan få fram det ärendet så himla snabbt med tanke på att utredningen som kommunfullmäktige beställde förra året för att ta fram regler så att alla föreningar ska behandlas lika fortfarande inte har påbörjats, såvitt matte vet. Men det är ju en fråga om prioriteringar. Det bor inte många människor i Gillebys omgivningar. Men där finns några som kommunalrådet måste hålla sig väl med för annars går det som för det förförra kommunalrådet förra året. Majoriteten spricker och han får avgå.

Och så jävlas oppositionen. Det blir återremiss på konstgräsplanen. Kommunfullmäktiges ordförande får visserligen lov att ringa kanslichefen först, som enligt rykten är sjukskriven sen han trillat ner från en stege när han skulle rensa hängrännorna, och fråga om man verkligen måste godkänna en återremiss av en minoritet.

Men skam den som ger sig. Knappt hinner bläcket torka på protokollet efter kommunfullmäktige sammanträde innan ärendet på nytt är på väg upp. Oppositionen kan ju bara bordlägga en gång så..

Men denna gång går man inte omvägen via utskottet för samhällsutveckling utan  man tar det via kommunstyrelsens arbetsutskott.  Och det är ju bra för då kan kommunalrådet på nytt göra en intern snabbutredning, vars innehåll ingen kommer att förstå.

Men någon utredning om hur reglerna ska se ut så att skattebetalarnas pengar används optimalt har man inte tid med denna gången heller.

Men det är ingen som lovat något och det mörkas inte för det har regnbågsalliansen bedyrat.

Och  så detta med öppenhet. Idag sammanträdde kommunstyrelsen. Ett av ärendena som var uppe till diskussion var budgetprognosen för 2012. Den visar på ett beräknat underskott på 30 miljoner, om inte matte kommer ihåg fel, och då står det i kommunfullmäktige  ekonomireglemente att man måste  komma med förslag till kommunfullmäktige hur man kan spara så att det inte blir något underskott. Några sådana förslag fanns inte med vid dagens sammanträde. Om man inte klarar det så måste man ju be kommunfullmäktige om mer pengar och det är ingen som gjort.

Men matte tror att man ändå inser behovet av att göra något så direkt efter kommunstyrelsen hade man ett krismöte. Där alla partier utom mattes fick vara med.

Det tycker matte är bra för då kan ingen i kommunfullmäktige ställa sig upp och säga. Varför tar ni upp detta här? Sånt diskuterar vi i andra fora. Ja visst dt gör ni, men där är inte mattes kompisar välkomna.

Men vad dom menar med att dom inte mörkar. Det kan matte inte förstå. Finns det någon annan som kan förklara det.

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar