onsdag 16 februari 2022

 

Förre liberalen Ulf Sjölinder gör comeback – i KD

 

”Från ett parti till ett annat, nu kommer Liberalernas tidigare frontfigur Ulf Sjölinder åter in i lokalpolitiken, men för Kristdemokraterna.

 

– Jag kommer att stå på listan till kommunfullmäktige för KD inför valet.”

 

”– Jag lämnade Liberalerna eftersom vi hade meningsskiljaktigheter i partiet.

KD passar mig, partiet har en ideologi som jag kan stå för. Då partiets ordförande Kent Kihl bjöd in mig till ett medlemsmöte kände jag att KD är något för mig.” 

ST tidningen den 10 feb, 2022

 

Matte är övertygad om att Ulf Sjölinder kommer att bli en stor tillgång för KD. Han har en stor kunskap. Är lojal och helt utan prestige. Så ett grattis till KD. 

Tråkigt att Liberalerna inte hade vett att se till att få behålla honom.

Matte kan bara konstatera att om hon ska engagera sig politiskt här på öa igen så måste hon nog bortse från partiernas centrala ideologi och deras program. Och välja ett parti som har trovärdiga företrädare och som verkligen arbetar för det dom tror gör livet bättre för kommunens invånare. Matte har tänkt hon ska läsa dom lokala valprogrammen från 2018 och se vad dom olika partierna verkligen lyckats genomföra.  Och välja ett parti som inte bara snackar utan som låter alla medlemmar få information och inflytande. Och inte bara vill ha makt och driva sina egna privata intressen.

I Mattes värld är det just nu KD som mest står för den inriktningen. Dess ordförande Kent Kihl är fantastisk på att dra till sig duktiga medarbetare. Matte skulle liksom Ulf Sjölinder gärna engagera sig där.

 Men för matte är det otänkbart. Hon är en helhjärtat Liberal och är medlem i såväl Liberala Kvinnor som nu åter i Liberalerna centralt.  När hon 2018 avsa sig sitt medlemskap hos Orustliberalerna hann knappt bläcket torka på avsägelsen innan man strukit henne överallt inklusive från avdelningens interna grupp. Det gjorde i och för sig inget eftersom det i princip bara vara Ulf Sjölinder och hon som gjorde inlägg där. Gruppledarens snack om transparens och öppenhet gäller bara när hon själv är i opposition och då ställs kravet högljutt på majoriteten.

Man kan ju ställa sig frågan. Vad händer i det lokala liberala partiet på öa? Och varför har nästa alla av dom som varit ordförande i partiet de senaste årtiondena inte bara lämnat sitt ordförandeskap utan även partiet. Precis som matte, Ulf Sjölinder och nu senast Victor Simonsen. Kvar är bara den nuvarande ordförande och gruppledaren.

Tråkigt men lycka till i valrörelsen  KD på Orust

Vi hörs

Den fyrbenta blondinen

1 kommentar:

  1. Nu är vi inte ”bara” gruppledare och ordförande kvar. Det finns en aktiv styrelse med ett stort engagemang och samhällsintresse. Visst har vi personer som slutat av olika anledningar. Det är inget vi är ensamma om… Det är flera aktiva politiker som byter parti av olika orsaker. Man kan ju fundera över ideologi och principiella frågor. I min värld har jag svårt att förstå hur man kan gå från ett liberalt parti till ett som kan tänka sig att ha ett närmare samarbete med sverigedemokraterna.

    Vad roligt att du kommer läsa det lokala programmet från 2018. Då kommer du att upptäcka att många, kanske de flesta av de liberala frågorna är uppnådda.
    En budget i balans efter tydliga uppdrag och styrning, en bro till Orust är på gång, skolresultaten har förbättrats, omsorgen om våra äldre utvecklas åt rätt håll, tex med fler intraprenader och ökad delaktighet. Allt är inte löst och vi vill mycket mer för att utveckla vår kommun.

    SvaraRadera