fredag 25 februari 2022

 

Ytterligare ett parti på den stora ön- nej tack!

 

I mattes brevlåda låg idag ett informationsblad från Orust framtid Det nya partiet på Orust.

” Vill du vara med och göra Orust till Sveriges bästa kommun? ” var frågan.

Det vill väl alla Orustbor. Men hur vill det nya partiet fixa detta?

Här är några av förslagen:

Bygg fler äldreboenden. Det är bra tycker matte, för det behövs. Och det är klart att det är effektivare att vårda matte och andra gamlingar på institution.  

Men hyran på äldreboende är hög. Och kostnaderna för drift är höga för kommunen. Så i alla fall matte bor nog kvar i våran stuga så länge det går, vilket jag uppskattar. Och att betala en massa i reaskatt för att få en mycket högre bostadskostnad.  Nej det känns så där tycker matte. Så så många lediga hus till försäljning blir det nog inte förrän skattelagstiftningen ändras eller man bygger seniorbostäder i form av bostadsrätter till före detta husägare.

En rehablokal inklusive en varmvattenbassäng är en utmärkt idé. Men det är en fråga för Regionen. Men bygger kommunen ett nytt trygghetsboende med bostadsrätter vore det fantastiskt om Regionen där fixar en Hälsocentral där och med en stor rehablokal. Den i Henån är alldeles för liten. Och när vårdcentralerna börjat arbeta mer förebyggande tycker matte att Regionen ska byta namn på vårdcentralerna till hälsocentral.

En annan punkt man tar upp i informationsbladet är ” Mat till äldreboende ska produceras på Orust.” Matte ser fram emot en risodling på öa. Går nog bra med tanke på hur mycket det regnar. Men räcker värmen? Men visst ska man satsa på lokalproducerat. Men vilket annat parti är emot?

Högre löner för personal inom äldreomsorgen. Men vad matte kan påminna sig är det en fråga som andra partier tex KD driver lokalt.

Under rubriken Barn, ungdom och skola står det.

"Barnen är Orust Framtid." Finns det något parti som anser att barnen är vår historia?

Under rubriken Ekonomi och anställda finner matte följande:.

” Inga populistiska skattesänkningar” Har vi haft såna? I en kommun som fortfarande ligger högt men tack och lov inte längre bland de allra högsta skattekommunerna.

”Minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige.”  det tycker matte är ett utmärkt förslag. Som det är idag är de flesta ledamöterna bara röstboskap till de få som bestämmer i majoriteten. Ofta fattar de flesta av våra förtroendevalda beslut men inte dess innebörd tycker matte. Men det är redan flera partier som föreslagit en ny politisk organisation. Man måste få in fler som kan påverka politiken för att demokratisera arbetet. Därför behövs en ny politisk organisation. Men vad matte kommer ihåg finns det redan en motion från bland annat KD som föreslagit en ny organisation.

Visst behövs det bättre kollektivtrafik. Men att varje håla som till exempel Myckleby södra förort, där vi bor, ska ha god kollektivtrafik, är inte realistisk. Vi är för få som bor här. Så fria resor för gamlingar är inget som matte tycker är vettigt. Det är för få som kan utnyttja det. Men närbussen funkar bra tycker matte. Men för detta behövs inget nytt parti det finns andra som haft tex fria resor i sina program.

Och så ska eventuella ”Coronastadsbidrag” gå till vård och omsorg. Intressant tycker matte. Hon undrar så vilken stad i landet som kan tänka sig ge Orust bidrag. Kan det vara Strömstad?  Men naturligtvis ska statsbidrag gå till avsedd verksamhet oavsett. Men är det verkligen någon som är emot?

Om nu matte ska fortsätta och raljera. Hon tycker att en ” djurkyrkogård” inte känns ok men en gravplats skulle det kanske behövas. Så att jag får vila på Orust och inte som Channa köras  långt efter hon drog sitt sista andedrag hos veterinären på Kastet.

 Vad Orust behöver är en politisk nytändning. De maktfullkomliga som nu sitter i ledningen bör bytas ut. Men matte tror inte ytterligare ett parti är lösningen.   

Och var finns alla dom som skulle behövas i politiken undrar matte.

Vi hörs

Den fyrbenta blondinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar