tisdag 1 mars 2022

Fullmäktiges ordförande byter parti. Välkomnas till (L)

 


”Det är roligt att vi får in Hans i partiet. Han är en engagerad politiker som vi samarbetat väl med under många år i majoriteten. Vi har i partiet en harmoni, vi har en väl fungerande styrelse och en bra arbetsmiljö och det är något jag förstår att han uppskattar.”

Säger Liberalernas gruppledare Veronika Almroth till Lokaltidningen.

Rätt festligt tycker matte. Just det skälet har hon inte hört att Hans Pernevik själv gett till någon av dom, som han gett olika versioner till sitt val av just Liberalerna.

Matte är helt klar över att Hans Perneviks val av Liberalerna berodde på att där fanns det möjlighet att hamna högt upp på höstens fullmäktigelista. Att han skulle välja något av de två ytterlighetspartierna var inte sannolikt Och hos övriga partier är striden om en topplacering hård. Men eftersom Liberalerna sett till att på olika sätt göra sig av med alla medlemmar, som inte delar gruppledarens åsikt så är det säkert lugn där just nu. Ulf Sjölinder och Viktor Simensen har ju nyligen gått till KD.

Och mycket riktigt i går fastställde Liberalerna sin fullmäktigelista inför höstens val. Veronika Almroth överst och så på andra plats Hans Pernevik.

Hans Pernevik hoppas säkert att Veronika Almroth ska komma in i riksdagen, eftersom hon toppar riksdagslistan, så att han kan han bli gruppledare.

Matte skulle gärna se att Hans Pernevik blir Liberalernas talesman. Men att Liberalerna ska få en riksdagsplats i höstens val i vår valkrets verkar högst osannolikt. Det gick inte i förra valet och då var både partiet och första namnet mycket starkare.

Så det är bara att hoppas att Hans Pernevik vinner striden om makten inom Liberalerna på Orust.

För matte tror inte att Hans Pernevik valt Liberalerna för att man har en väl fungerande styrelse och en bra arbetsmiljö. Och har man det så lär den försvinna nu när Hans Pernevik träder in på scen. För skälet till att det fanns en plats som nummer två på fullmäktigelistan är att alla som inte delar Veronika Almroths åsikter och ledarstil har försvunnit. Och att Hans Pernevik med sina bestämda åsikter skulle rätta in sig i gänget bland ja- sägare tror inte matte.

 Matte hoppas att Hans Pernevik vinner den maktstrid som med all säkerhet kommer att följa, inte nu men under nästa mandatperiod. Då kan Hans Pernevik få möjlighet att skapa det Liberala alternativ som den stora ön i väster så väl behöver.

 

Vi hörs

Den fyrbenta blondinen

1 kommentar:

  1. Härlig blogg! Det skapar väl i alla fall en viss kontinuitet att Hans P blir kvar som ordförande. Själv minns jag att vi journalister alltid var noga med att ha kameran med till sammanträdena med fullmäktige. Ty man kunde aldrig vara säker på att det var samma ordförande när man skulle gå hem som det var när man kom. Och på tal om kontinuitet, så tror jag att den maktkamp blondinen förutspår i alla fall kan bli rätt så hård. Detta eftersom liberalerna förstanamn i kommunen ändå sannolikt kommer att kunna ägna hela sin kraft åt just kommunen även efter valet, Inget kan sägas säkert, men nog pekar det i den riktningen.

    SvaraRadera