fredag 18 januari 2013

Ett nytt lokalt parti ska tydligen bildas i slutet på januari här på Orust.


Är det vad ön behöver? Det finns redan 10 partier att välja mellan, varav två lokala. Folkviljan och Orustpartiet. Folkviljan bildades för runt 20 år sedan för att stoppa ett en bergknalle gjordes om till grustäkt. Den frågan är fortfarande under utredning. Personligen tycker inte matte att området ska göras om till industriområde eftersom det ligger så dumt till i förhållande till större vägar. För att komma dit och därifrån måste man passera genom öns centrum och det räcker med att alla båtskrov som ska ut till Hallberg Rassy ska runt  centralortens stolthet, den lilla rondellen. Den andra frågan man drivit är att förhindra stängningen av Tvets byskola. Den är stängd.
Så trots sina fem mandat och en drivande ordförande har man inte nått så långt.

Det andra partiet är Orustpartiet. Det vet matte absolut ingenting om så hon sökte på nätet. Någon hemsida hittar matte inte. Men i en artikel i Bohusläningen från 2009 när partiet bildades kan man läsa att:

"Orustpartiet förkortas OP och kan komma att bli en krydda i kommunens politiska liv. Rättvisa, demokrati och att lyssna på medborgarna är ledorden.

Partiet är tänkt som ett rättviseparti som ska lyssna på medborgarnas synpunkter och använda folkomröstningen som ett instrument i viktiga frågor.

– Vårt parti vilar på demokratisk grund. Som jag ser det råder ingen demokrati i kommunen i dag. Jag har sett lite väl mycket av att klia ryggen under de tre år jag varit med, säger Keith Johansson.

– Det gäller att våga säga saker, säger Bengt Olsson.

– Utvecklingen ska inte få stoppas av badgäster, säger han." ( matte har bara valt ut några rader ur artikeln)

 

Lite typiskt finner matte ovanstående. Man går ut friskt men de gånger matte varit och lyssnat på kommunfullmäktige har partiets representant inte sagt ett pip. Så vart tog modet att våga säga saker vägen när man gick in i Regnbågsalliansen? Och några spår av förslag till en förbättrad demokrati och folkomröstningar har matte inte heller sett.

 

Så varför bilda ett nytt parti, vars initiativtagare precis som Orustpartiets är äldre herrar som inte fått gehör i sina egna partier.

 

Matte tror inte att något blir bättre för att det tillkommer ytterligare ett parti. För har dessa herrar inte lyckats påverka sina egna partier tidigare hur ska de då kunna påverka utvecklingen i kommunen. För de tror väl inte att de ska få egen majoritet eller?

 

Nej vad som behövs är inte nya partier utan att nya krafter som går in i de olika partierna och engagerar sig och ser till att Orust får den förnyelse och kompetenshöjning som behövs hos våra förtroendevalda tror

 

 

Den fyrbenta blondinen

 

 

1 kommentar:

  1. Delar din syn på detta till 100%, Är relativt inflyttad till Orust och är lätt förundrad, medlem i (MP) och ställer upp i valet. Hälsa matte!

    Mikael Hägne

    SvaraRadera