tisdag 17 juni 2014

Har framtidsgruppen någon framtid?



"Härligt när gruppdynamiker fungerar och det ger också god effekt ut!
Sitter på möte med FramtidsGruppen och vi har haft en konstruktiv förmiddag omkring allehanda ämnen. Nu har vi besök av Rikard Karlsson vår planchef i Orust kommun, som nu får input från FG omkring ÖP:n och själv delar med sig om sina erfarenheter kring demokratisk förankring."


Detta läste matte på facebook. En härlig kämpe för demokratin och medbestämmande här på ön skrev så.renheter, kring demokratisk förankring.

Snart drar vi dock till Kulturhuset Kajutan och deltar vid ”Bredbandsmässan”, som bland annat råddas av Per Linnér! Spännande att få möjlighet att lyssna till tankar om även detta viktiga politikområde.

Bilder: Sammankallande för FramtidGruppen Birgit Strömberg, samt en av ledamöterna, undertecknad Johan Söderpalm.

”GO GREEN, STAY CLEAN"

Matte bad om en rapport från sina kompisar som sitter i samma Framtidsgrupp. Det är två relativt unga och kompetenta kvinnor. Dom hade inte varit där. Dom hade inte prioriterat det. Dom hade för mycket som var viktigare.

Men när man frågar lite vidare så tycker dom att det är att kasta bort tid.

Dom har blivit inplacerade i var sin arbetsgrupp utan att bli tillfrågade och dom känner sig som småflickor som blivit placerade mellan stökiga killar i skolan. Killar som tar all plats själva.

Tänk så olika man kan se på arbetet i samma Framtidsgrupp.

Frågan är om Orust har någon framtid när inte ens dom som sitter i Framtidsgruppen lyssnar på varandra hur ska man då klara att lyssna på sina medborgare.


Undrar den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar