lördag 31 januari 2015

En miljöpartist kan vid närmare betraktande visa sig vara riktigt klok och trevlig med glimten i ögat.


Obegripligt för så kan det ju bara inte vara.

I dagens SvD kan man läsa:

"Din politiska motståndare kan verka dum, oförmögen att läsa innantill och plågsamt omedveten om vad forskare har att säga i en viss fråga. I stället för att sucka uppgivet över detta, betänk den högst sannolika möjligheten att din åsiktsmotståndare tänker exakt samma sak om dig." (Andreas Bergh SvD idag)

Så  kan det väl inte vara tänker matte, som anser sig vara en normalkorkad svensk som gör sitt bästa för att sätta sig in i frågor, läsa forskningsrapporter och lyssna på  sakliga argument.

Som nu förra tisdagen när hon var på politikerutbildning i Stenungsund med Axel Danielsson som föreläsare.

Hon till och med ändrade uppfattning om den kommunala revisionen, när hon fick en annan vinkling på frågan från föreläsaren.

Om matte fattat det hela rätt så ska de kommunala revisorerna se till att de av fullmäktige fattade besluten verkställs på ett effektivt och bra sätt. Vilka är då bäst lämpade att göra detta? Ja kanske inte oppositionen, som inte gillar besluten och helst hade sett att andra beslut fattats. Så därför är det väl inte så tokigt att revisionen ska bestå och minst fem revisorer varav en är sammankallande. Och kanske är det då riktigt att majoriteten har flest revisorer.


Och i veckan fick matte ytterligare en dags utbildning, men denna dag var det endast deltagare från Orust.

Matte hamnade mitt emot två miljöpartister. Ve och fasa!! Men det var ju bara att hålla god min i elakt spel.
Men när dagen var slut kunde matte, till sin stora förvåning, konstatera att även miljöpartister är tänkande människor. Dessutom visade det sig att den miljöpartiskt hon sett i kommunfullmäktige och vars framtoning där gjort att hon verkligen tyckte han var pest, var riktigt trevlig och med glimten i ögat.


Så kanske borde man därför låsa in kommunfullmäktiges ledamöter någonstans och inte släppa ut dom förrän dom lärt sig lyssna på varandra och respektera varandras sätt att se på Orust framtid. Se till att man var överens om hur visionen för Orust ser ut och vad som behöver göras och i vilken ordning för att man ska vända skutan Orust åt rätt håll.


Det vore nog det bästa och kanske enda sättet att få ordning på allt som gått snett på Orust. Det vore absolut det bästa för Orust innevånare.


Men det känns svårt för matte att kompromissa bort vissa hjärtefrågor. Men alternativet att bli av med det kommunala självstyret och låta staten fatta beslut och prioritera känns ännu sämre.

Och med en negativ soliditet, befolkningsminskning, stort investeringsbehov, en budget som redan nu verkar spricka etc. så lurar det alternativet närmare än vad många vill se.

För att citera det Axel Danielsson började sin föreläsning med.


STYR ELLER AVGÅ!  DEMOKRATIN HAR DU TILL LÅNS.
 OFÖRLÅTLIGT ATT BARA SITTA I KOMMUNFULLMÄKTIGE OCH INTE HA EN ANING.
TA DITT ANSVAR OCH UTNYTTJA DINA BEFOGENHETER!
DETTA  ÄR INGEN LEK. VÅRDA DEMOKRATIN ANNARS TAR ANDRA KRAFTER ÖVER!

Så tillit, respekt och samarbete är vad som behövs. Men sådant kommer inte av sig självt. Det kräver vilja och mycket arbete. Och vägen dit är lång. Men även en lång vandring börjar med ett första steg. 


Och även om tanken känns hemsk så är det nog så att mattes åsiktsmotståndare tycker hon är lika korkad som hon tycker dom är.

Och ännu sanning som gäller även inom det politiska arbetet är att den som snackar skit om någon i din närvaro snackar skit om dig i din frånvaro.

Så skärpning från alla håll tänker


Den fyrbenta blondinen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar