lördag 2 april 2016

- Vad vill du att vi kallar dig?


När jag började kalla kommunalrådet på den stora ön i väster för kommunalrådskan i min blogg så spände Hon Som Bestämmer här ögonen i matte och frågade.

- Vad vill du att vi kallar dig?

Först såg väl matte ut som en fågelholk, men så begrep hon att kommunalrådskan tagit illa vid sig och såg det som en förminskning av henne att kalla henne för kommunalrådskan. Den tanken hade ju aldrig kommit upp vare sig i min lilla hundhjärna eller i mattes obetydligt större människohjärna. För matte kallades, liksom den kvinnliga socialchefen i Grönköping för socialchefskan när hon jobbade här på den stora ön i väster. Och det tyckte hon bara var lite kul.

Men detta med hur man uttrycker sig och vilken laddning olika ord har för olika människor är svårt.  Ord som får matte inte har en negativ laddning kan såra mottagaren. Och ord har olika betydelser i olika delar av landet. Det har matte under sina flyttningar runt i landet bittert fått erfara. Men nu är matte kränkt och sårad.

- Vad vill du att jag kallar dig när jag pratar om dig på våra liberala gruppmöten?

Den frågan skulle matte vilja ställa till moderaternas ordförande här på den stora ön i väster. Frågan beror på att matte från flera trovärdiga håll har fått rapport om att han kallat henne för "jävla kärring" vid moderaternas gruppmöten. För det kan väl ändå inte vara så att det är ett helt ok sätt att uttrycka sig om en kvinnlig ordförande för ett annat parti som man säger sig vilja samarbeta med?

Och dessutom lär han ha sagt att dagens dåliga samarbetet mellan Liberalerna och Moderaterna bara beror på att " den jävla kärringen" som inte går att samarbeta med. Så matte undrar.

- Har du verkligen försökt att samarbeta?

Samarbete betyder för Matte  att man respekterar varandras åsikter, diskuterar och kompromissar. Men när man kommit fram till ett ställningstagande så står man för den. Solospel hör inte hemma inom politiken. Det är inte att samarbeta.

Så när stödet kom från en älskad moderat, som matte samarbetat med i Skåne under många år blev hon glad. Det är väl tur att facebook finns. För annars hade inte han vetat hur hans partikompisar här på den stora ön i väster ser på hans gamla samarbetspartner. 

"- Sådana moderater är usla representanter för ett utmärkt statsbärande parti och skall lära sig att veta hut."

Det var hans kommentar.

Matte håller fullständigt med. Men kvar står frågan som matte vill ha svar på från ordförande för moderaterna på den stora ön i väster.

- Vad vill du att jag kallar dig?

Vi hörs

Den fyrbenta blondinen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar