torsdag 16 mars 2017

Missunnsamhetens fula tryne!


Äntligen  kommer det lite trevlig information från kommunen och dess högste tjänsteman.

"Möte med min härliga ledningsgrupp idag. Vi diskuterar mål, budget och hur vi kan bidra till att göra Orust till en framtidskommun. Vi samtalar om värdskap, bemötande och att alltid försöka göra det lilla extra för de vi är till för. Vackert väder och miljön i Nösund bidrar också till ett bra möte https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png"

Ett bra initiativ både att ha ett ledningsgruppsmöte i en vacker och kreativ miljö samt att tala om det på sociala medier.

Men bums sticker missunnsamhetens och avundsjukan fula tryne upp. Matte kommer att tänka på Elsa Beskows barnramsa om Häxan Avundsjuka:
…….
"Ser hon människor glada stråla,
Det kan hon inte tåla,
Hon vill ha dem sura, snåla,
Annars blir hon arg"……..
" Pelles hela glädje slök hon,
Under bordet hastigt dök hon,
Och på nästa offer rök hon
Med en faslig hast."

Orust behöver verkligen tjänstemän och politiker som tycker det är roligt att jobba för ett bättre Orust. Utan glädje och kreativitet blir det ingen utveckling. Och att få Orust på fötter igen är ingen lätt uppgift. Så för att klara detta behövs verkligen en energi utöver det vanliga.

Så tänk på vad ett inlägg som följde på kommunchefens kan ta död på denna energi.



"Jag som skattebetalare har lite svårt att tycka det känns ok. Orust har redan sanslöst hög skatt, och inte sjutton blir det bättre så här! 

Jag tror det är dags att börja granska var ni gör av med pengarna."

Matte tänker på sina söner, som inte jobbar i en kommun. Dom behöver aldrig försvara sina arbets- och konferensresor till skidorter eller varmare länder.

Deras arbetsgivare tycker det är viktigt att ha motiverad personal som brinner för sina jobb. Och för att få sådan personal satsar man på dom. 

Nu tycker inte matte att de offentliga arbetsgivarna ska satsa på sådana resor. Men lite uppmuntran behövs verkligen om kommunen ska kunna behålla och rekrytera medarbetare i framtiden.

För tror "skattebetalaren" ovan att man kan rekrytera dom bästa om man inte ens tycker att kommunens ledningsgrupp är värd att få byta kommunhusets tråkiga sammanträdesrum för en dag mot en vacker och inspirerande miljö, där det är lättare att vara kreativ och lyfta blicken mot framtiden.

Matte tror att stoppa sådant är dumsnålt. För som arbetsmarknaden ser ut idag räcker det inte med att det är vackert på Orust. Orust är beroende av inpendling eftersom det bland dom boende inte finns tillräckligt med människor med rätt utbildning och kompetens för att sköta många av uppdragen på Orust kommun. Och för att människor ska välja att pendla in till Orust måste kommunen erbjuda en bra arbetsmiljö med attraktiva löner.

Tur att inte matte ingår i ledningsgruppen för efter ett sådant inlägg som "skattebetalaren" gjorde hade hennes glädje liksom Pelles i ramsan ovan slukats för resten av den dagen.

Så tänk på att även dom som sitter i ledningsgruppen är helt vanliga människor som för att ge det där lilla extra behöver uppskattning och inte obefogad kritik.

Och visst det finns mycket som behöver granskas på Orust och det sköter kommunens revisorer om. Men dit hör inte att ledningsgruppen en dag förlägger sitt möte till trevliga lokaler ute i Nösund.


Tänker dom två fyrbenta blondinerna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar