tisdag 23 maj 2017

Enad opposition måste hjälpa till




Kommunalrådet menar att oppositionen slår in redan öppna dörrar. Det är en utredning gjord om var felen finns och beslut fattat om åtgärder.

– Nu har jag tröttnat på dem. Oppositionen måste vara enade innan vi kan samarbeta med dem. Det går inte att sitta och förhandla med fem olika moderater. De får bli enade i sin grupp först. ( Lokaltidningen den 19 maj)


Men kära kommunalrådskan. Om majoriteten varit enad så hade ni inte behövt stöd från oppositionen. För då hade ni haft egen majoritet för era förslag. Och var problemen ligger är ju känt sedan länge. Nej, problemet är att majoriteten består av sex partier, som alla ska ha sitt köttben. Därför kan man inte enas om förändringar. Och då går det inte att styra och komma tillrätta med det skenande underskottet som finns inom omsorgen.

Motionen som matte och en moderat från  Slussen la var tänkt som en utsträckt hjälpande hand till majoriteten för alla få ordning på ekonomin.

Det är inte att slå in öppna dörrar. Kommunalrådskan har under två år stått i fullmäktige och sagt att ingenting är heligt, vi ska vända på alla stenar, det kommer tuffa förslag till beslut, men ingenting har kommit.

Så matte tror inte att det kommer att komma något denna gång heller. För ingenting tyder på det. De konsulter som kommunchefen tagit in för att utvärdera kommunstyrelseförvaltningens organisation skrev så sent som den 8 maj i år att :

"Vi noterar en stor insikt om kommunens ekonomiska läge, men ser inte någon manifesterad vilja och aktivitet för att hantera utmaningarna på kort och lång sikt"  Orust - Utvärdering av kommunstyrelseförvaltningens organisation 170508 Rapport Åke Chadell Anders Ottensten


Så sällan har matte känt sig så missförstådd som nu. Kommunstyrelsen egen HSB lär ha sagt att hon inte har något förtroende för matte. Men sanningen tror matte är att man vill inte samarbeta. Man trivs bra med detta krigstillstånd med oppositionen. Eller också är det så att samarbete har en annan innebörd för majoriteten än för matte. För matte innebär det att var och en kommer med sina förslag och så diskuterar man sig fram till ett gemensamt förslag till beslut. Men för majoriteten verkar samarbete vara att oppositionen stöttar majoritetens  förslag. Det är i mattes värld inte samarbete utan diktat.

Så det är väl bara att hoppas att matte har fel och att majoriteten denna gång klarar att komma med förslag att få en omsorg i balans. För annars kommer den stora ön i väster att få landets högsta kommunalskatt. En uppflyttning från tredje till första plats.



Tänker dom två fyrbenta blondinerna  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar