torsdag 17 mars 2022

Horst tack för din politiska insats på Orust

 


Horst Sauer har gått ur tiden. Tråkigt tycker matte. Hon kommer att sakna honom trots att dom många gånger grälat och varit rejält osams.

Matte träffade Horst när hon återvände till Orust hösten 2010. Det var väl inte kärlek vid första ögonkastet precis. Horst hade sin bestämda åsikt och matte tyckte ofta tvärtemot. Men han var alltid väl påläst och det uppskattade matte. Och han var inte lika tjatig som vissa andra äldre herrar i dåvarande Folkpartiet.

Det matte kunde tycka var jobbigt, men förklarligt med tanke på Horst bakgrund, var att Horst ofta trodde att matte hade något emot honom för att han var tysk. Men till sist begrep han att matte är en stor tyskvän, som följer den tyska politiken minst likaväl väl som den svenska och som har många tyska vänner.

Men den tyska bakgrunden gjorde väl att inom familjepolitiken gick åsikterna ordentlig isär. Men annars gick samarbetet bra och matte uppskattade Horst för hans engagemang och genomtänkte åsikter, även om hon ofta tyckte han var i envisaste laget.

Men samarbetet gick riktigt snett efter valet 2014. Matte förhandlade med Moderaterna och KD om vilka politiska uppdrag som Liberalerna skulle få. Matte gjorde vad hon kunde för att få uppdraget som ordförande i Revisonen till Liberalerna. Men den moderata damen var stenhård. Den skulle gå till dom.

Och att sitta i Revisionen utan att vara dess ordförande var inget för Horst. Han lämnade Revisonen och partiet, vilket var en stor förlust för bägge. Kanske ändå störst för Revisionen. Horst visste vad kommunal revison var. Det nya gänget trodde de visste det eftersom dom jobbat inom privata näringslivet. Men den revisionen är något helt annat.

Horst och matte fortsatte vara vänner på Facebook och i alla fall matte kände att de till sist fick en större förståelse och respekt för varandra.

Så mattes saknad är stor efter denne envise gubbe.

Vila i frid

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar