torsdag 25 augusti 2016

Vad är sant?



Man ska tala väl om kommunen så att fler flyttar hit. Varje positiv anställd och förtroendevald som talar väl om kommunen ger fler invånare. Rätt ofta känner matte sig skyldig för hon talar inte alltid väl om kommunen. Och rätt ofta får hon höra att hon bara klagar. Men hur ska man annars få en bättre kommun.

Och det som dom styrande inte kan styra över fungerar bra. Orust är på många sätt fantastisk. Och här finns massor av kreativa och roliga människor att umgås med.

Och visst fungerar stora delar av den kommunala verksamheten bra. Kajutan med dess kulturutbud är bara så bra för att ta ett exempel.

Och här hemma får vi besök av hemtjänst och hemsjukvård flera gånger varje dag.

Och dessa människor ger husse allt vad han behöver i form av omvårdnad och träning. Personalen är alltid vänliga och hjälpsamma och oftast även kunnig.

Men flera av dom som husse gillat bäst under det år han haft hemtjänst/hemsjukvård har försvunnit. 

Några till en helt annan verksamhet. Några till en annan kommun.

Skälen varierar. Någon vill ägna sin tid åt sina vårdtagare och inte åt pappersjobb. Någon tycker sig ha tid att ge den hjälp den enskilde har fått beviljad. Någon får bättre betalt i grannkommunen. Någon har tröttnat på att bli inbeordrat på sina lediga dagar och så vidare.

Men det stämmer inte med den officiella sanningen. För enligt personalfunktionen på kommunen så finns ingen personalbrist och denna yrkeskategoris löner behöver man inte satsa på för dom stannar ändå kvar i verksamheten. Och nu när man satsar så mycket på heltidsprojektet så kommer allt bli ännu bättre.

Men hitintills har matte inte träffat någon ute i verksamheten som tycker det så kallade heltidsprojektet är bra.

Och många av dom som fanns i våras är inte kvar. Och alltför många är sjukskrivna.

Och om man följer vissa inlägg på, det av den politiska ledningen så hatade, nätet hittar man inlägg från dom som jobbar i hemtjänsten.


- Verkar skit bra i Stenungsund. Det ser ut som om de faktiskt gillar timmisar. Bra att vi har någonstans att gå så att vi får in våra pengar! Ledsamt att vi inte längre vågar tro på kommunen vi betalar skatt till!

- Tror aldrig att kommunens planer kommer att funka. Ju fler hundra procentare ju mindre antal folk som kan vicka. Sen när vårdyrket är så tungt o alla ska jobba fullt blir det fler sjukskrivningar. En idiotisk ide. Sen inte sagt att de som vill jobba heltid inte ska gå göra det. Men jag tror inte på idén.

Så var ligger sanningen. Och att alltid tala väl om kommunen är inte så lätt. Såvida du inte ska ljuga.

Men hemtjänsten fungerar fortfarande bra. Detta trots ledning och politiker men tack vara en mycket lojal personal. Frågan är bara hur länge?


Undrar den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar