tisdag 4 november 2014

- Jag är så trött på dessa som gör allt för att få bort mig.


Så säger det tilltänkta kommunalrådet på Orust. 

Undrar vilka "dessa" är? För det finns en oskriven regel inom politiken, som säger att man aldrig lägger sig i andra partiers nomineringar.

Så "dessa" måste alltså komma inifrån partiet. Intressant med tanke på ryktet som går och som påstår, att avhoppen från sossarna just kommer från "dessa". Dom som inte vill se den majoritet som nu kommer att bildas. Och som påstås vilja se en annan ledare och kommunalrådskandidat för sossarna.

Eller också är det så att något annat parti inom den tilltänkta majoriteten vill ha kommunalrådsposten för egen del. Men då är det ju inte personen man vill ha bort. Utan man anser bara att ens eget parti gjort så väl ifrån sig dom senaste åren att en representant från det partiet borde vara självskrivet som kommunalråd.

Och normalt ligger det ju en del i att lång erfarenhet är en merit i krissituationer. Och det är verkligen kris i kommunen. Men matte har svårt att se att tidigare erfarenhet från politiken är en merit på Orust. För har man haft ansvar för  att det ser ut som det gör,  så bör man nog inte få förnyat förtroende. Det som behövs är en förnyelse och att så få som möjligt, som har sina fingrar i gamla syltburkar fortsätter.

Så sossarnas starka kvinna skyll inte på några utanför partiet om det är gäller synpunkter på dig som person, för sånt  lägger man sig inte i. Nominering av kandidater får varje parti sköta. Så var det till exempel i går. Matte visste skvallervägen att en från moderatgruppen gärna skulle se en annan kandidat från Folkpartiet i Framtidsgruppen. Och han bet sig nästan i tungan när posterna fördelades inom 13-gruppen. För man har som sagt inga synpunkter på hur andra partier nominerar.

Men eftersom sossarnas starka kvinna sagt att hon inte vill samarbeta med 13-gruppen då personkemin inte stämmer så behöver matte och hennes kompisar inte ens fundera över om det tilltänkta kommunalrådet verkligen har dom kvalitéer som krävs.

Så ni får leta efter "dessa" någon annanstans.

Tänker den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar