onsdag 9 september 2015

Så nu vänder vi blad och går vidare


" Men är viktigt att vi arbetar framåt tillsammans både förtroendemän och tjänstemän." Menar kommunalrådskan och oppositionsrådet.

"I höst startar vi ett nytt arbetssätt kallat Forum Orust
Syftet är att företagare med nya ärenden som berör frågor inom olika myndighetsområden får träffa representanter från de enheter som kommer att bli berörda av ärendet vid ett inledande möte."

Tänk vilket tillfälle det kunde varit att informera om detta nya arbetssätt nu på  fullmäktiges möte på torsdag. För matte tror att det finns många som, liksom hon, skulle vilja vet vad detta Forum Orust är för något.

För gör man en sökning på kommunens hemsida om Forum Orust, så blir det inga träffar.

Det hade ju kunnat varit ett ärende på fullmäktige på torsdag. Nej, visst det går ju inte för det ställde kommunalrådskan in. Det är allvarligt nog, men inget nytt,  att hon struntar totalt i vilka lagar och regler som gäller. Men ännu allvarligare än nog att organisationen lyder, trots att dom måste inse att det är fel. Snacka om makten fula tryne. Tankarna går att alla dom som i olika rättegångar försvarat sig med.

- Vi lydde bara order.

Men tillbaka till detta standardsvar som hörs så fort den offentliga sektorn får kritik.

- Vi är på väg och vi har gjort så mycket och det kommer snart att visa sig.

Det är många år sedan som matte slutade att lyssna på sådana lovsånger. Idag kollar hon bara på vad som verkligen hänt IRL. Och det är inte mycket det.

Och i fullmäktige står ofta representanter för majoriteten och säger att vi ska tala väl om kommunen. 

 Allvarligt talat det är inte så lätt. Visst Orust är en helt underbar ö med fantastisk natur. Men det beror ju inte på politiska beslut.

Och tänk om man kunde se till att ge den goda service man talar så mycket om till företagare och andra som man talar så mycket om. Då skulle kommunen inte vara den kommun vars företagare har minst förtroende för den i hela landet. Och tänk så många som skulle tala väl om kommunen då. För är det några som har ett nätverk att sprida sin uppfattning bland, så är det företagare
.
Och en helt annan sak som matte undrar över. Det finns ett Medborgarkontor i kommunhuset. Men hitintills har matte inte sett en enda tjänsteman eller förtroendeman som sitter där och servar allmänheten. Man kan söka parkeringstillstånd där som handikappad men för övrigt tycker matte att korridoren verkar befolkas av tjänstemän som servar den politiska organisationen. Visserligen har matte noterat på kallelser den senaste tiden att det står Servicekontoret i stället för Medborgarkontor. Men vore det då inte på tiden att sluta lura folk att det finns ett kontor för dom och avskaffa Medborgarkontoret. 

Eftersom vissa har så gräsligt långa tår så är det väl bäst att matte betonar att detta är ingen kritik av de tjänstemän som sitter där och gör ett bra jobb. Bara en undran varför det kallas Medborgarkontor.

Och så en undran till. Eftersom matte hört från talarstolen i fullmäktige att Orust har så bra äldreomsorg så frågade hon sin kompis, som vet mycket om sociala frågor i kommunen,  om hur det är med platser på äldreboende. Rätt ont om dom sa kompisen. Men man fixar så att man inte behöver betala för några som är utskrivningsklara på sjukhusen.

Tala om det för husse som ligger kvar på NÄL och där Orust står för fiolerna eftersom han är utskrivningsklar.

Så vore det ändå inte bra med en omsorgsplan? För kommunens medborgare blir ju allt äldre och lite framförhållning och planering vore väl inte så dumt.

Nej nu drar matte till NÄL och husse och då får jag ett grisöra som tröst. Och har jag tur kommer Lotta och tar ut mig på en promenad.

Så nu vänder vi blad och ser framåt.

Tänker
Den fyrbenta blondinen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar