fredag 29 juni 2018

Bästa kommunalrådskan Tänk om!




Idag pryds lyktstolpar på den stora ön i väster med reklam för Nordfront. Ingen tar bort dom så därför känns den frågan som Ulf Sjölinder från Liberalerna ställde för en tid sedan i fullmäktige på nytt aktuell.

Stödjer Orust kommun indirekt antisemitism eller folkmord?

Bakgrunden var följande


”Fredsrörelsen på Orust” tilldelade nyligen den norske fredsforskaren och politiske aktivisten Johan Galtung ”Folkets fredspris”. Att organisationen därmed prisar en person som sprider grov antisemitisk propaganda tycks uppenbarligen inte spela någon roll.  



Galtung har bl a påstått att judar styr världens medier, antytt att falsariet ”Sions vises protokoll” – som propagerar myten om en judisk världskonspiration – ger en korrekt bild av hur världen fungerar, framställt Förintelsen som resultatet av en ekonomiskt och kulturellt betingad ”konflikt” mellan ”judar och tyskar”, hävdat att Auschwitz ska förstås mot bakgrund av judars ”icke oproblematiska position” i det tyska samhället och antytt att Israel kan ligga bakom Breiviks terrordåd i Norge. Från Svenska kommiteen mot antisemitism:

Galtungs antisemitism är välkänd. Den har uppmärksammats i en rad medier och mött internationell kritik. 2012 stoppades t ex Galtungs medverkan på en konferens vid Göteborgs universitet med hänvisning till hans antijudiska utspel. ”Vi tyckte att de uttalandena som Galtung har gjort är djupt problematiska. Det är tre huvudspår vi har reagerat på. Hans antydan att Utøya hade en koppling till Israel. Det andra är uttalanden om Sions vises protokoll och det tredje är uttalanden om judisk kontroll över internationella medier”, sade Helena Lindholm Schulz, professor i freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs Universitet. Av samma skäl stängdes han 2012 av från undervisning vid Basels universitet.  ..."

 

Och Svenska Freds minns "speciellt debatten efter en notis där Ola och Erni i positiva ordalag berättade om Pol Pots förbud mot privatbilism som de tyckte var logiskt eftersom de ansåg att privatbilism inte skulle kunna leda till utveckling.
– Vi blev enormt påhoppade och det ledde till en oförsonlig pajkastning, berättar Erni. Vi hade fruktansvärt fel, vi beklagar det djupt. Vi gick i fällan, säger hon. 
Ola håller inte riktigt med. Det var ju inte folkmordet vi applåderade, menar han. Det var ju inte bekräftat då."
Erni och Ola företräder Fredsrörelsen på Orust.

Utifrån detta undrade Ulf Sjölinder om Orust kommun ger något stöd, direkt eller indirekt till Fredsrörelsen på Orust.

Kommunalrådskan svarade på frågan att så var inte fallet. Och vi stöder absolut inte antisemitism.

Men på en föjdfråga om inte även Fredsrörelsen på Orust har fria lokaler blev svaret
- Att man ju inte kan göra skillnad på olika föreningar.

Det tycker matte att man kan. För det är alldeles klart att till exempel Nordfront med sina antisemitiska åsikter finns på ön.
Sedan några dagar sitter ju affischer på lyktstolpar på den stora ön i väster.
En sitter precis utanför kommunhuset.

Så kommunalrådskan Tänk om! Och se till att affischerna blir borttagna och ändra reglerna för fria lokaler så att endast  sådana föreningar som omfattar våra svenska värderingar, och dit hör inte föreningar som omfamnar antisemitiska åsikter, får stöd.

Tycker dom två fyrbenta blondinerna i Mycklebyskogen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar