lördag 22 mars 2014

Var har du förslagen bäste herr kommunalråd?

Budgetprognosen visar på ett överskridande mot budget på drygt 23 miljoner. Men vare sig kommunalråd eller resten av den så kallade styrande minoriteten har några förslag på åtgärder. Och detta trots att alla vet att varje dag är en förlorad dag för kommunens ekonomi.

På en direkt fråga från mattes kompis tiger kommunalrådet. Och ordförande för lärande blir som alltid upprörd. Hon vill ju bara att alla ska tala väl om kommunen. Och det är viktigt. Men det löser inte kommunens akuta ekonomiska problem.

Det är mycket som är märkligt här i politiken på den stora ön i väster.  Inte bara det att vi i den så kallade ledningen har två närproducerade politiska vildar. Den ena är kommunalråd. Det tror jag vi är helt unika med i landet. Att ha en politisk vilde som kommunalråd. Han och  de andra som säger att de styr, valde att sitta kvar på sina poster när den förra majoriteten sprack.  Skälet var att  dom verkligen skulle ta ansvar för kommunen. Underförstått att det skulle inga andra klara av.

Det enda matte kan se att dom tagit ansvar för, är sin egen ekonomi. För ju längre dom väntar med att ta ut pensionen ju högre blir den, speciellt för våra vildar som passerat de sjutti med marginal.

I mattes värld brukar att ta ansvar innebära  att man lägger förslag , vågar fatta beslut och styr kommunen.

I dagens dvs. lördagens Bohusläning kan man under rubriken "Förslag att minska antal timanställda röstades ner." läsa:

"För att få bukt med den dåliga ekonomin vill Veronica Almroth (Fp) införa ett investerinsstopp, så att man kan se över vilka investeringar som kan skjutas på framtiden eller prioriteras bort. Hon vill även att kommunstyrelsen ska se över vilka kommunägda fastigheter som skulle kunna säljas och att kommunen ser över hur man minskar på timanställda."

Den enda som höll med Veronica Almroth  var ordförande för vård och omsorg sossen Lotta Husberg. Men moderaterna och kristdemokraterna har ju inga platser i  kommunstyrelsens arbetsutskott, så vad dom tycker får vi först veta på kommunstyrelsen.

Så frågan till kommunalrådet, som säger sig vilka styra och alltid vill det bästa för kommunen, är:

Var finns dina och den styrande minoritetens förslag till åtgärder för att fixa den ekonomi ni totalt kört i botten. Inte genom att styra och fatta felaktiga beslut utan genom att låta bli att styra och låta bli at fatta beslut.

Så snälla kommunalrådet. Ta ansvar för Orust och dess framtid som kommun!

Önskar  den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar