söndag 22 januari 2012

Knivstick i ryggen på kommunalrådet

Mediedrevet  som fällde Juholt .

Så kan man läsa lite här och var. Men i min lilla värld här i Myckleby på Orust finns det inte mycket till mediedrev. Trots det har man lyckats få bort en bra kommunalråd genom knivhugg i ryggen.

Här finns inga grävande journalister så ingen mer än dom inblandade sossarna vet väl vad som egentligen hänt.

Men från min lilla utsiktspunkt kan jag konstatera att det socialdemokratiska kommunalrådet  Roger Hansson som valdes för att leda en majoritet bestående av sossar, folkpartister  och folkviljor under denna mandatperiod försvann under förödmjukande former.

Samarbetet mellan de tre partierna gick väl så där. Men så blev Folkviljans starke man sjuk och när katten är borta dansar råttorna på bordet så i en i och för sig skitfråga, att utreda om ett nytt badhus ska byggas, förlorade majoriteten omröstningen i kommunfullmäktige. Folkviljan är ju inte en vilja utan många.  Lokala partier har ju den egenheten att partipiskan inte finns. På gott och ont. Men det blir ju svårt för att inte säga omöjligt att göra överenskommelser med ett parti , som sedan röstar som var och en vill. Det funkar liksom inte i majoritet. Men drar många röster i opposition.

Detta bakslag i kommunfullmäktige blev lite för mycket för kommunalrådet Hansson så samarbetet fortsatte med bara Folkpartiet.

Även kommunalrådet Hansson är lite krassligt och frånvarande från kommunhuset pga sjukdom två dagar i veckan. Då passade andra råttor att dansa på bordet.

Hansson kom inte till fullmäktige när beslut skulle fattas om 2012 års budget. Varför vet nog bara han och några till inom partiet. Och en ny tillfällig majoritet vann budgetomröstningen. Men det räckte inte med det. Hansson lämnade sin kommunalrådspost till. Ja det vet vi inte ännu för någon ny stabil majoritet finns inte.

Men jag undrar vilka var det och varför man satt kniven i ryggen på ett allmänt uppskattat kommunalråd. Varför fick han inte avsluta sin karriär med flaggan i topp. Det tycker jag han hade varit värt.  

Ville med dessa ord bara uttala en uppskattning av Roger Hansson och konstatera att man sitter väldigt ensam i toppen när det blåser oavsett och toppen finns på Orust eller Stockholm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar