söndag 16 december 2012

Vilka ska styra Orust efter valet?


Idag presenteras nya siffror som svarar på frågan. Vilket parti du skulle rösta på det vore val i dag? Sverigedemokraterna  får över 10% av rösterna. Och Svenska Dagbladet tar upp frågan Vem ska styra Sverige efter valet på sin ledarsida.

Matte funderar vad detta kommer att innebära för Orust. Det går ju inte att överföra siffrorna direkt till Orust eftersom Folkviljan är det tredje största partiet och Orustpartiet har 1 mandat. Och dessutom röstar Orustborna olika i kommunval än i riksdagsval. Vissa partier är starkare på Orust än i riket och för vissa är det tvärtom. Men med ett enkelt överslag kan matte dock konstatera att med detta opinionsläge kommer det bli svårt att få ihop en majoritet, som kan styra kommunen.

Tidigare val har väl Folkviljan och vid senaste valet även Orustpartiet fångat upp en del av det missnöje som finns med de etablerade partiernas sätt att sköta kommunen. Men Folkviljan satt  under 2011 med sossarna och Folkpartiet och regerande och nu ingår dom liksom Orustpartiet  i Regnbågsalliansen och ingenting har ju förändrats till det bättre. Vart ska då missnöjet ta vägen?

Matte är riktigt orolig för att missnöjet kommer att gå till SD. Inte för att människorna på Orust är mer rasister än i övriga landet, men för att man vill ha förändring. Och då griper man det halmstrå som finns. Att rösta på ett klart rasistiskt parti med sina rötter hos nazisterna.

Det samhället vill inte matte ha. Matte vill inte ha det samhälle som finns i Skåne där inte judar, som bott i Sverige i århundraden, ska våga bära davidsstjärnan eller kippan synlig ute på gator och torg.

Ett Sverige med dom och vi. Där flyktingar som flytt för sina liv ska utsättas för diskriminering bara för att dom är flyktingar.

Vi har råd att ta emot människor på flykt. Men vi måste ställa krav på dom som kommer hit. Årtionden med dum snällhet måste tas bort. Matte tror att människor som klarat att fly och ta sig ända hit även i fortsättning vill klara sig själva. Matte tror inte dom vill leva på bidrag eller att dom är mer kriminella än svenskarna. Men matte är rädd för att den invandrarpolitik av dumsnällhet, som införts av sossarna och som inte Alliansen vågat ändra på, skapar människor som vänjer sig vid att någon annan vet bättre och tar beslut och försörjer dom. Och med föräldrar utan egen försörjning blir barn som inte ser någon annan framtid än sysslolösheten, mer kriminella än barn som växer upp med en framtidstro.

Men matte vill ha ett samhälle  som vågar ställa krav. Sveriges lag ska gälla för alla som bor här. Vi har skolplikt även för flickor. Att inte låta sina flickor delta i olika aktiviteter på grund av kultur är inte ok. Att åka till hemlandet och gifta bort småflickor mot deras egen vilja är inte ok. Att åberopa en hederskultur har matte aldrig begripit. Mord är mord. Misshandel är misshandel. Skolplikt är skolplikt. Men det svenska samhället har aldrig ställt krav. Vill man bo här så måste man följa de lagar som finns här. Men liksom bland oss svenskar finns det bland invandrare rötägg. Glöm inte det!

Och nu ser vi resultatet av denna dumsnällhet. Främlingsfientligheten växer liksom SD.

Så övriga partier på Orust var lyhörda för vad era väljare vill. Och samarbeta där det går och visa vad skillnaden mellan olika ideologier är när så behövs. Men visa respekt för demokratin och varandra för annars blir ni bortröstade till förmån för ett klart rasistiskt parti med rötterna i nazismen och det vill vare sig matte eller jag.

den fyrbenta blondinen

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar