fredag 5 september 2014

En Allians för Orust! Den stora ön i väster behöver det!



Valplattformarna och listorna till nästa veckas val finns nu i alla hem här på ön. Matte läser programmen och kan konstatera. Det borde gå att bilda en Allians med samma partier som på riksplanet. I de flesta frågorna tycker vi lika och de frågor vi tycker olika kring borde går att kompromissa om.
Och varför har det då inte gått tidigare?  Enkelt -  personkemin har inte stämt. Här på ön ärver man inom politiken gamla konflikter. Men nu är dom flesta av dom som absolut inte kunde tänka sig att samarbeta med den eller den borta  Så kvar borde det bara finnas en önskan till samarbete för att få ordning på kaoset i politiken.
Men för att Alliansen ska kunna ta ansvar och styra kommunen krävs 21 platser i kommunfullmäktige. Att styra som minoritet är ingen bra lösning. Det har ju nuvarande minoritet visat. Man säger att man tagit ansvar eftersom man fortsatt att sitta kvar som ledning. Men för matte är det inte att ta ansvar. Att ta ansvar är att våga fatta obekväma beslut inte bara gå den enkla vägen och höja skatten.
Och om Alliansen inte får 21 mandat finns alternativet  samlingsregering med Sverigedemokraterna och övriga partier. Men det känns inte som något bra alternativ.
Så nu är det bara att hoppas att Orust invånare inser att det krävs en förändring för att få ordning på kommunens ekonomi och stoppa ytterligare skattehöjningar. Och att förändringen sköts bäst av dom etablerade partierna, som har en ideologi och en tradition att leda arbetet framåt vilket  missnöjespartierna saknar.
Ni som såg programmet Anders tar parti från Bjuv, den kommun i landet där SD har flest röster, förstår vad matte menar. Missnöje passar bra som en piska i opposition men ingen bra grund att styra en kommun utifrån. Sitter man och styr kan man  inte bara vara mot ,man måste vilja något också.
Så Orust väljare kryssa dom som inte har fingrarna i syltburken utan vill en förändring utan intresse att fixa uppdrag åt sig själva.
Denna fantastiska ön förtjänar en bättre framtid än att bli ett Bohuslänskt Sjöbo styrt av främlingsfientlighet och mygel.
Tänker den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar