fredag 20 april 2012

Sossarna på Orust talar ut

S på Orust talar ut

Vilken rubrik i dagens Bohusläning. Min matte trodde att hon fått upp fel tidning, att det var Svensk Damtidning, som skrev om kungahuset. .

Och resten av artikeln håller samma nivå. Absolut ingenting nytt kommer fram. Precis som när drottning Silva talar ut om kungens otrohet.  Men inte trodde jag att en dagstidning på landet hade så litet att skriva om att man måste göra sådana reportage. Och varför sossarna tog initiativet till detta ? Därom kan bara matte och jag spekulera.

Vad är budskapet i artikeln? Och vem är målgruppen?  Mattes  tolkning är att det är en artikel riktad till det egna partiets medlemmar, som idag måste känna sig lite vilsna .  Och kanske även till den nya styrande majoriteten.  Ett budskap som i korthet lyder. Vi, den nya ledningen för sossarna, har gjort allt för att samarbeta med både Folkviljan och Folkpartiet, men dom svek oss. Så nu kommer vi att göra allt för att  samarbeta med alla utom Folkpartiet .

Mattes uppfattning om vad som hänt är lite annorlunda än den redovisade.  Förre kommunalrådet Roger Hansson var hela tiden  mån om att samarbetet med såväl Folkviljan som Folkpartiet skulle fungera.  Och när samarbetet med Folkviljan trots detta sprack ville han fortsätta tillsammans med Folkpartiet, men i minoritet. Redan då fanns det starka krafter inom sossarna som absolut inte ville fortsätta samarbetet utan ville att partiet skulle gå i opposition. Och när sedan budgeten inte gick igenom,  var samma grupp snabb att meddela att de gick i opposition. Eftersom dom inte ville fortsätta samarbetet med Folkpartiet så var dom kanske redan då klara över att de skulle bli det parti som skulle få flest poster och därigenom få möjlighet att i opposition lära upp nya krafter för att ta över efter valet 2014.

Utåt lät dom påskina att de ville fortsätta samarbetet med Folkpartiet men i diskussionerna för att finna formerna för samarbetet  framgick det klart att de ville gå sin egen väg.  Det behövs ju inte så många hjärnceller att förstå att man, som parti, väljer inte som Folkpartiet att gå sin egen väg om det inte var den enda möjliga vägen. Man avstår inte från uppdrag och inflytande om inte priset för detta är en total utplåning av sin egen identitet. Men tyvärr var sossarnas erbjudande av den karaktären.

Och idag ställer sig matte frågan om inte Folkpartiet borde ha oppositionsrådsposten och  sossarna ingå i majoriteten för någon oppositionspolitik driver dom inte. Och en levande demokrati kräver debatter och att olika synpunkter får nötas mot varandra. Men på Orust idag dansar sossarna helt efter moderaternas pipa. Och i till den dansen var Folkpartiet uppbjuden men avstod.

Så matte kan bara konstatera att Folkpartiet mycket gärna vill ha ett samarbete med sossarna men inte med gänget som med så fula metoder manövrerade ut förre kommunalrådet.

Vi hörs



Den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar