fredag 5 april 2013

Bara 452 sidor att läsa in inför onsdagens kommunstyrelse.

De ledamöter i kommunstyrelsen som  inte sitter i något utskott eller i Miljö- och byggnadsnämnd ser samtliga ärendena för första gången när de kommer till kommunstyrelsen.

Bara 452 A4 sidor att läsa in under helgen. För på måndag kväll är det gruppmöte och då ska kommunstyrelsens ledamöter träffa sina partigrupper och diskutera dom ärenden som är viktiga. Och som det finns olika politiska uppfattningar om. Så det är verkligen viktigt att alla förtroendevalda i kommunstyrelsen har satt sig in i dessa 452 sidor.

Och så på onsdag är det sammanträde. Det tar nog hela dagen. Och för denna insats får ledamöterna  tusen kronor före skatt. Ersättarna hälften. Det blir inte många kronor per timme. Och om dom inte hinner med att sätta sig in alla  ärendena. Så kan man ge sig på att i just det ärendet fanns det något som dom senare får stå till svars för.

"Du röstade ju för i kommunstyrelsen. Dig kan man ju inte lita på."

Säger någon om dom som har årsarvoden och all tid i världen att sätta sig in i allt eftersom de både fått ärendena muntligt och skriftligt föredragna ett antal gånger innan de landar på kommunstyrelsens bord.

I förarbetena till kommunallagen tog man upp vikten av att alla partier har möjlighet till insyn och information.

Det är alldeles uppenbart att dom förarbetena har ingen i den politiska ledningen på Orust läst och förresten så undrar matte om man ens bryr sig om vad som står i kommunallagen.

Här på Orust använder man sunt förnuft och vad dom bestämt i Stockholm och i Sveriges riksdag. Det struntar man i för här vet man  alltid bättre och vill ju bara det bästa för kommunen.

Märkligt att det då ser ut som det gör då.

Tänker

Den fyrbenta blondinen.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar