lördag 10 augusti 2013

"Jag har tröttnat på alla gnällspikar här."

" De flesta är badgäster och inflyttade som är otroligt gnälliga men det hör till detta skrået. Är själv gammal Orustbo sedan många generationer tillbaka, både på mödernet och fädernet. Bor man på en ö så gör man. Annars är det bara att flytta!!"

Detta är ett av dagens inlägg på nätet med anledning av förslaget att införa vägtullar för sommarboende och turister tre månader per år för att finansiera en ytterligare bro.

Men vart ska matte ta vägen? Hon känner sig träffad för hon vill ha en viss utveckling på ön och kommer därför ibland med kritik mot kommunalråd och andra Orustfödda gubbar som styrt sedan årtionden.

För till Stockholm kan hon ju inte flytta tillbaka för där är inget sig likt. Vart tog mattes och Fogelströms Mina drömmars stad med fattigdom och utedass vägen? Staden är ju alldeles förändrat av alla dessa invandrare från Orust och andra platser i landet. De har bosatt sig där för dom vill något mer. Dom vill göra karriär, tjäna pengar, utveckla vårt samhälle och få ut mer av livet  än tidigare generationer.

Och hit till ön kommer dessa utflyttade tre månader per år men dom räknas av Orustborna redan som Stockholmare. Men när en Stockholmare flyttar hit så får man räkna med minst tre generationer på körgårn för att bli godkänd.

Som sagt vart ska matte ta vägen? Hon trivs ju bra här på ön. I ett av dom få genuina kulturreservat från anno dazumal som finns kvar. Men lite utveckling och förändring vore ju på sin plats.

Tycker den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar