fredag 23 augusti 2013

Två mobbande sexåriga tjejer gjorde att en farmor inte fick delta i partiets skaldjursfest på Mollösund

Vad är det för värld vi lever i när skolan inte klarar att tackla mobbning från två förskoletjejer?

Majas första år i skolan har börjat på samma eländiga sätt som vistelsen på förskolan slutade.

För ett och ett halvt år sedan åkte matte till Stockholm för att vara barnvakt när en liten kille på 6 år skulle begravas. Han hade under lång tid kämpat mot sin cancer men nu var kampen över. Eftersom han gått på samma förskola som Maja och hennes småbröder så var även förskolans personal med på begravningen. Så förskolan stängdes och det behövdes någon som var hemma med de tre barnen.

Denna tragiska händelse var början på en mobbningshistoria. Den döda pojkens syster, som är lika gammal som Maja började trakassera flera barn på förskolan. Hon mådde naturligtvis inte bra. Hon började ge sig på Majas bästkompis. Men gick snart över till Maja och tyvärr följde kompisen med.

Maja ville inte gå till förskolan. Hon visste inte vad hon skulle sätta på sig för vad hon än hade på sig så blev hon retad.

Maja är en liten tjej som är orolig för nya saker. Så man retade henne för att hon inte vågade och inte kunde gunga högt och så vidare. Det fanns en personal som verkligen tog Majas parti och talade om för de två andra tjejernas föräldrar att detta beteende är oacceptabelt.

Mamman till Majas före detta bästkompis tog väldigt illa vid sig.

Men hade väl inte kraft och mod att göra något åt det.

När den personal som ställt upp för Maja gick på mammaledighet i våras vägrade Maja att gå tillbaka till förskolan veckan innan skolan började.

Så på grund av vuxnas oförmåga att ta itu med mobbing på förskolenivå fick matte åka till Stockholm och vara med Maja veckan innan skolan började.

Och Maja var lycklig. Farmor och Maja hade några trevliga dagar och var bland annat och tittade på den skola hon skulle gå i. Och pratade med den personal som fanns i tjänst och Maja var helt trygg inför skolstarten.

Vad Maja inte visste var att hennes föräldrar och farmor rivit upp himmel och jord för att Maja skulle få gå i denna skola och inte en skola med 1400 elever, som dessutom ligger långt från Majas hem. Och där hennes plågoandar skulle gå. Och först någon vecka före skolstart fick Maja besked om i vilken skola hon skulle gå.

Och sista arbetsdagen innan skolan öppnar för höstterminen slår meddelandet ner som en bomb. Hennes två mobbare har samma dag också fått plats, inte bara på samma skola utan också i samma klass.

När Majas föräldrar tar upp problemet med skolan föreslår personalen att Maja ska byta klass.

För matte ett mycket märkligt förslag. Det naturliga hade väl varit att flytta på mobbningsledaren och därigenom dela på dessa två tjejer, som inte bara gett sig på Maja. Det finns minst ytterligare en elev i klassen, vars föräldrar framfört samma oro som Majas föräldrar.

Om vuxenvärlden inte klarar att tackla mobbningen från två små tjejer i en förskoleklass så är det ju inte märkligt att det är som det är på vissa högstadier.

tänker den fyrbenta blondinen

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar