fredag 9 augusti 2013

Samtala med väljare inte bara i valtider. Politiker bör föra en ständig dialog med väljarna.

Citat från dagens tidning. Men är det bara politiker som har ett ansvar för att vår demokrati fungerar?

Om man engagerar sig politiskt så gör man väl det för att man har en vilja och önskan att förändra samhället i en viss riktning.

Man vill till en början påverka dom som har makten och sköter man sina kort så är man snart själv en av dom som har makt.

Men då, helt plötsligt, ska man lyssna på vad ens väljare tycker och helst bara verkställa deras motstridiga önskemål. Men det var väl inte därför man engagerade sig för att driva någon annans åsikt?

Visst som förtroendevald ska man lyssna på sina väljare och delta i debatten. Men har inte resten av befolkningen också ett ansvar för att demokratin fungerar? Har egentligen inte de som klagar på allt ett större ansvar för vår demokrati än dom de klagar på?

För de som har gått med i ett parti har som sagt gjort det för att kunna påverka samhällsutvecklingen. Att engagera sig politiskt tar stora delar av ens fritid. Är det då så självklart att den som gått med i politiken är den som också ska driva frågor för dom som inte bryr sig mer än genom att klaga på dom som gör något?

Nej vill man vara med och påverka så finns det bara ett sätt. Att engagera sig politiskt. Man kan inte kräva att någon annan ska driva ens frågor bara för att man själv prioriterar familj, arbete och andra intressen. Även politiker har familj, arbete och andra intressen som det ska finnas tid till.

Det är endast för grupper som inte själva kan driva sina frågor som politiker har ett stort ansvar.

Ni andra får nog ta och engagera er eller så vara nöjda med att andra beslutar för er.

Tycker

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar