onsdag 3 juni 2015

Osanning och konsekvens eller hur naiv får man vara?


" Kan ha kuppat in motion via SD" 


Så löd rubriken i Bohusläningen den 29 maj

Artikeln handlar om att SD lämnat in en motion där dom kräver att alla ledamöter i kommunstyrelsen, som inte fick ansvarsfrihet för förra året ska lämna sina uppdrag. Samt att fullmäktige beslutar väcka skadeståndstalan mot dessa.

Och matte var citerad i tidningen.

" Folkpartiet har också uppmanats att skriva en motion med samma innehåll.
– Jag har blivit kontaktad av Formgren som framfört ett krav på att vi ska lämna in motionen till fullmäktige, säger Solweig Lewin (FP), ordförande i Folkpartiet på Orust. Jag sade nej till detta. Det handlar enbart om så kallad plakatpolitik som inte leder någonstans. Den fråga jag ställer mig är på vilka grunder man kan driva en sådan process vidare. samtalet avslutades med att jag uppmanade Formgren att kontakta Moderaterna eftersom han är medlem i det partiet."

Men Holger Formgren nekar till att haft kontakt med Folkpartiet eller något annat parti.

" Holger Formgren blir mycket upprörd när han får ta del av uppgifterna att han är delaktig i motionen.
– Jag kan som enskild medborgare inte skriva en motion utan bara medborgarförslag och har inte varit i kontakt med något annat parti, säger han"

När matte läser detta blir hon riktigt upprörd. Talar Holger Formgren sanning betyder det att matte ljugit.

Och det påhoppet accepterar inte matte.

Men vad göra? Hon har ju redan gott om fiender inom politiken på ön. Ska hon verkligen skaffa sig några till? Hon funderar och funderar.

Men hon vill ju bevisa att hon inte farit med osanning. Holger Formgren ringde ju henne och krävde, som så många gånger förr, att Folkpartiet  skulle reagera. Denna gång på att dom ansvariga sitter kvar trots att dom inte fått ansvarsfrihet. Han krävde att matte och Folkpartiet skulle skriva en motion där man skulle kräva att dom utpekade lämnar sina uppdrag.

Matte kände att i luften låg ett hot att om inte hon agerade så skulle Holger Formgren gå vidare till Sverigedemokraterna. Och så skulle dom framstå som det enda parti som verkligen tar itu med problemen, trots att motionen inte skulle leda till någon förändring även om den skulle gå igenom i fullmäktige.

Så matte lovade att hon skulle ta upp det med partiet, men sa att hon inte tyckte det var en bra idé även om hon höll med i sak.

Den 20 maj kom ett mejl från Holger Formgren med följande innehåll:

"Ang revisionsutlåtandet gällande KS Orust. Möte kl 13 Statoil Varekil. "

" Solveig, för din info planeras en motion till KF.
OBS Detta är inget politiskt möte.

Holger"

Syftet med detta mejl vet inte matte. Men helt klart är nog att  matte bara skulle få detta meddelande. Inte hela tråden med den mejlväxling som varit mellan de inblandade herrarna och Sverigedemokraterna.

Så när Holger Formgren då, enligt matte, ljuger för Bohusläningens reporter känd sig  matte tvungen att försvara sig inför tidningen. Hon ville visa att hon inte farit med lögn så hon vidarebefordrade Holger Formgrens mejl till tidningen.

Ledsen Holger Formgren men du gav matte inget val. För antingen ljög du eller så matte. Och matte ville göra vad hon kunde för att rentvå sitt rykte. Matte kan, när det behövs tiga, men hon har som princip att inte ljuga.  För det  kräver att man är smart och har ett bra minne så att man kommer ihåg vad man sagt och  till vem. Och så smart är inte matte.

Så nu funderar hon över nästa steg. Det är ju många som läst tidningen. Många fler än dom som läser min blogg. Och matte  vill inte vill bli beskylld för att ljuga.

Osanning och konsekvens. Tänk så fel det kan bli om man inte tänker efter före.

Tänker den fyrbenta blondinen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar