torsdag 18 juni 2015

Trevlig midsommar!


Alla ni som följer min blogg önskar jag och matte en riktigt skön midsommar.

Och kanske finns det någon där ute som kan hjälpa oss. Ni som följt bloggen vet ju att hatet mot den är starkt hos kommunalrådskan. Ett av hennes ombud, miljöpartiets starka dam, säger att det är för att jag använder ordet kommunalrådskan här i bloggen. För det anser hon tillhöra en svunnen tid och för tankarna till den tid då kvinnan fick en titel efter vem hon var gift med.

Nu är det ju inte så i detta fallet eftersom det inte finns något manligt kommunalråd för kommunalrådskan att luta sig emot.

Och om det är en svunnen tid och förlegat och dessutom kränkande. Så undrar jag hur kränkt  prinsessan  Sofia känner sig. Hon  som blivit så nedvärderad av vår kung att hon fått titeln prinsessa, ett bihang till en prins.

Och matte tycker ordet kommunalrådskan är en både rolig och fin titel. Den visar att kvinnor kan.

Själv funderar hon på vad hon vill ha för titel. Miljöpartiets starka kvinna har ju frågat henne om detta. Något som matte aldrig tidigare funderat över.
Det är länge sedan matte var socialchefska och socialchefska emeritus känns lite tungt.

Men är det inte så att kaptener i flygvapnet avgår med majors grad?

Och nästa år är det skottår. Då kan kvinnor fria. Matte funderar på om hon skulle ta och fria till husse. Eller räcker det med att vara sambo?

För majorskan på Myckleby låter ju flådigt värre.

Eller vad tycker ni?

Men ha nu först en riktigt trevlig midsommar. Och en sak till. Om du inte gillar mitt sätt att skriva så låt bli att läs bloggen. För det är inte bra att bli upprörd och irriterad. Tänk på blodtrycket!

Uppmanar

Den fyrbenta blondinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar