fredag 10 februari 2012

Dialog hjälper inte bara i den stora världen





Voijne Vojne. Nere i  kommunhuset skäller dom på min matte så att det hörs ända hit upp till Mycklebyskogen. Och detta bara för att kommunallagen inte är skriven så att den passar den nya majoritetens önskemål just nu.

När vissa utvalda, folkvalda träffades i går för att dela upp den makten, efter den nya majoritet som bildats, så försökte man som vanligt använda det orustska sunda förnuftet. Jag gillar sunt förnuft. Problemet med det är precis som när man talar om vad "vi Orustbor tycker" det varierar mycket  från person till person.

För mycket länge sedan när min matte läste juridik sa föreläsaren. "Försök att låta bli att tänka logiskt. Juridik har ingenting med logik att göra." Och så är det. Säger i alla fall min matte.

Så nu när det är  ny politisk majoritet på Orust så tycker man att då borde det vara självklart att dom får tillsätta alla ordförandeposterna. Och det är självklart att dom ska. Nåja, helt självklart är det inte. Dom folkvalda  själva har ju i ett nästan enigt kommunfullmäktige för något år sedan besluta att en av ordförandena för de viktiga utskotten ska gå till oppositionen. Vidare har man beslutat att en av beredningsordförande ska också komma från oppositionen. Man kan ju säga att kommunfullmäktige också fattar beslut som inte har så mycket med logiskt tänkande att göra.

Och den nya majoriteten har inte stöd i lagen för att ensidigt köra över minoriteten och bestämma vilka uppdrag man ska ha. Och då måste man prata med sina politiska motståndare i den nya oppositionen. Svårare är det inte.


Så kära nya majoritet. Inled det samarbete ni talar om i er viljeförklaring med oppositionen så kommer ni väldigt snabbt att kunna tillsätta dom poster som är viktiga för er.

Jag förstår inte varför Grisfarmens ord "All pigs are equal. But some are more equal"  ekar i mina vita oskuldsfulla  hundöron.



Ha en bra dag !

önskar den fyrbenta blondinen  i Myckleby


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar