måndag 20 februari 2012

Är det någon som hört något

Knäpp tyst!

Det sägs att den siste som för reda på en otrohet är den bedragne. Undrar om det gäller i politiken också.

Oavsett vilket så råder den absoluta tystnaden här uppe i Mycklebyskogen. I alla fall är det ingen från den nya majoriteten som vill berätta något för Folkpartiet. Och det är heller ingen som vill veta vad vi tycker. Vi tycker naturligtvis att det är tråkigt eftersom vi har rätt bra idéer och vettiga förslag till lösningar på det politiska kaos som råder i kommunen sedan den styrande minoritetens budget för 2012 föll i kommunfullmäktige. Men det krävs två för att dansa tango..

Så här står det i protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott från februari i år.

Det parlamentariska läget.

"Ärendet har diskuterats på kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 § 8. Då gjordes överenskommelse om att på frivillig väg ändra representationen i vissa kommunala nämnder och organ.
Arbetsutskottet beslutar
att konstatera att de närvarande partirepresentanterna är överens om att fortsätt arbetet med att frivilligt byta ledamöter och ersättare i överenskomna nämnder och organ."

Vissa kommunala nämnder och organ. Vad kan det betyda? Fortsätta arbetet med att frivilligt byta ledamöter och ersättare i överenskomna nämnder och styrelser. Vad kan det betyda?

Om man som jag är en normalkorkad svensk så tolkar jag det på det viset att eftersom ingen talat med mitt parti om vilka ledamöter det gäller så kan det inte gälla några ledamöter som sitter på uppdrag för Folkpartiet. Eller? Det är väl en logisk slutsats eller?

Men politik är som juridik. Det har ingenting med sunt förnuft att göra. Så jag undrar, men visst skulle väl den tillträdande majoriteten, som pratar om öppenhet och dialog hört av sig om det var något dom ville eller?

Så jag väljer att tolka det hela positivt. Och det känns ju skönt att man löst det parlamentariska läget. Lite tråkigt att vi inte fick vara med och lösa det. Men så är det om man tillhör ett litet parti, som ingen behöver just nu. Hörs man inte så finns man inte och just nu är det visst ingen som ens skäller på oss. Märkligt men ok då.



 Samarbete och förtroende är ingenting man kan kräva. Det är något man gjort sig förtjänt av och vi har väl inte förtjänat det eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar