onsdag 27 juni 2012

Tre års handläggningstid och fortfarande inte avgjort

Det var ändå värre

Eftersom matte inte visste bättre så blev det några sakfel i mitt blogginlägg från i morse angående företaget Fiskberedning Paul Mattsson i Ellös.

Matte drog en felaktig slutsats. Så får det inte bli men det blir lätt så när matte inte lyckas hitta handlingarna på kommunens hemsida. Kommunen har inte betalt någon köpeskilling för att förvärva kajen i Ellös. Tvärtom betalde företaget 285 000 kronor i projekteringskostnader samt  en miljon i förskottshyra för fem år.

Skälet till affären var att få en bättre kaj och om kommunen var ägare så fanns det möjligheter att få ut ett statsbidrag till kajbygget. Vare sig företag eller kommun hade möjlighet till denna investering men genom det kommunala förvärvet kunde man få hjälp av staten.

Nu  har matte fått tag i beslutet från kommunfullmäktige från den 25 juni 1999, som reglerar köpet av kajen och matte är ändå mer upprörd.

I avtalet står det klart att:

"Mattssons har optionsrätt under de tio första åren av arrendetiden att förvärva kajen och den del av fastigheten…."

Så när matte läste det var hon tvungen att kolla om Mattsson verkligen hade rätt att kräva att få  köpa tillbaka kajen. Det har ju gått tre år över avtalstiden.

Döm om hennes förvåning. Kommunen har bekräftat att man fått in begäran om att utnyttja optionen inom den föreskrivna tiden.

Vet ni vad det betyder?

Jo att kommunen legat och ruvat på ärendet sedan 2009, dvs. i tre år. Och det i ett ärende som man inte behöver vara speciellt lagkunnig för att förstå att tåget gick för tretton år sedan.

Ingångna avtal ska hållas om inte parterna är överens om något annat. Detta gäller även för kommuner.

Matte tycker att både kommun och företagare skall ägna sig åt annat än att se till att advokater och domare har att göra.

Det ska faen vara företagare i denna kommun.

Den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar