tisdag 1 april 2014

Skärpning Bohusläningen! Ett kommunalråd kan man inte säga upp!

 "En lekstuga i ledningen för Uddevalla."  " I Uddevalla sitter kommunrådet Essam El-Nagger kvar,"
" Det har gått snart fyra månader sedan de (FP min anm.) avsatte sin gruppledare, men det högsta uppdraget är fortfarande tillsatt med en person som saknar deras förtroende. Alla de som undrar vad Folkpartiet håller på med har inte varit fel ute."
"Huvudpersonen själv säger att ”jag lämnar när jag känner för det”".
Citat från dagens ledare i Bohusläningen (1 april 2014)
"De politiska kommunledningsfunktionerna framstår som en lekstuga; ett kommunalråd som saknar förtroende hos sitt parti, kollegor som tycker det är bra att denne håller sig borta för att inte störa relationerna till förvaltningen. Ska detta kallas för kommunledning? Är det så vi vill ha politiken?"
Nej det är inte så vi vill ha politiken. Det spär på politikerföraktet och drabbar alla som håller på med politik och försöker göra ett bra jobb.
Men vad tycker ledarskribenten  att politikerna i Uddvalla ska göra med ett kommunalråd som vägrar avgå?

Omöjliga tjänstemän kan man avskeda. Det är bara rätt dyrt. Men kommunalråd kan man inte göra sig av med.  För att kunna det krävs att han begått ett brott med en straffsats på minst två år och dömts för det. Så oskicklighet, dåligt omdöme samt att partiet saknar förtroende för honom är i lagens mening inget skäl.

Så då det känns märkligt när Peter Götell skriver att det "säger också något om Folkpartiets potens." Att man  inte lyckats göra sig av med El-Nagger

Vad menar herr ledarskribent med detta?  Ska partiet ta lagen i egna händer och förfalska en avsägelse samt fysiskt hindra kommunalrådet från att vara i stadshuset eller hur tänker du Peter Götell?

Här på Orust är ju situationen i princip den samma. Här sitter ett före detta moderat kommunalråd kvar trots att moderaterna som valt honom saknar förtroende för honom och krävt att han skulle avgå.

Visst ska pressen granska men nu är frågan om inte herr ledarskribent gått från granskning till förföljelse. En förföljelse som dessutom är contraproduktiv då dom krav  du ställer på folkpartister i Uddevalla och på styrelsen för Bohuslän går inte att uppfylla  inom lagens ram. Så vad är det du egentligen vill åstadkomma med dina ledare?


Undrar den fyrbenta blondineninte vet att det inte går att tvinga ett kommunalråd att avgå. Såvida det inte finns en dom som vunnit laga kraft mot honom för ett brott som ger fängelse i minst två år. Och där är vi inte.
Se bara på Orust hur omöjligt det är. Här sitter en politisk vilde kvar trots att han inte längre tillhör moderaterna som valt honom. Så skärpning herr Göt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar