fredag 8 augusti 2014

" klartecken för fem nya hus i Svanesund"


Svanesund är ett av dom få samhällena här på öa, som ligger närmast Göteborgsregionens arbetsmarknad. Så därifrån kan man arbetspendla. Det är därför jättebra att kommunen får fram tomter där, tänker matte.

" Husen ska vara i traditionella ljusa kulörer eller faluröd färg, enligt planen. "  Bra för det passar verkligen väl in i miljön.

Men varför egentligen denna begränsning?  Svanesund är ett modernt samhälle, där det förekommer många olika byggstilar, så varför belasta planen med en sådan detaljbestämmelse. Nyligen har som exempel byggt ett gruppboende  i byn. Det nybyggda huset är ett snyggt  tegelhus med mycket rätt mörkt trä. Åtminstone får matte den uppfattningen när hon passerar på väg mot färjan. Så varför belastar man den nya planen med en sådan begränsning att alla hus måste vara i ljusa färger eller faluröda.

Kanske kommer det någon som vill bygga annorlunda. Kanske ett mörkgrått hus, som verkligen skulle smälta in i naturen.  Och då kan man inte ens överväga detta utan en planändring. Medan däremot skulle ett stort ljust knallrosa hus vore ok.

Så matte tycker inte man ska ha fler begränsningar i byggplaner än vad som krävs enligt gällande lagar och bestämmelser. Det skapar bara onödig byråkrati och problem i framtiden.

Vi hörs även om det dröjer för matte är inkallad som barnvakt till Stockholm

Den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar