söndag 10 augusti 2014

Om man flyttar sin brevlåda mår man bättre då?


Mänskligt beteende upphör aldrig att förvåna.

Matte har under någon veckas tid funderat över varför en ny brevlåda har trängt sig in mellan våran och närmaste grannen. Nu talar vi om Mycklebyskogen så närmaste betyder femhundra meter.

Men så kom förklaringen. En annan matte, som bor här i skogen och som har tre hundar, som jag för övrigt inte gillar, kom uppfarandes. I bilen satt bara en hund så det fick väl vara ok då.

Men den matten var så upprörd att hon kunde knappt prata. Hennes närmaste granne, som förövrigt går åt ett annat håll med sin hund Atlas när han ser matte och mig på vår morgonpromenad. Det har han gjort i snart fyra år sedan husse bad honom hålla koll på  Atlas så att vi slapp ha honom på vår trappa när jag löpte. Men det är historia nu för oss, men inte för Atlas husse.

Hur som helst, det som gjorde den andra matten så upprörd var att Atlas husse har fällt en ek så att hon inte kan komma in på sin parkering. Till saken hör att ekens ägare var någon helt ovetande markägare. Det finns servitut att nyttja marken. Men att avverka skog. Det lär inte ingå i servitutet. Och så ogillar kvinnan att Atlas släpps ut varje morgon klockan åtta och då rastar sig själv precis framför hennes trappa.

Så ett jättegräl uppstod där ner på stora vägen. Och Atlas husse går runt i stugorna och förtalar sin granne. Så nu ville hon ge sin version och ville inte att min matte skulle tro på vad Atlas husse skvallrar om. Nu är ju det inget problem eftersom Atlas husse vare sig hälsar eller talar med matte.

Men för att visa sin avsky för sin granne har han nu flyttat sin brevlåda. Han vill inte längre han den bredvid sin "grannkärring". Och det fanns bara en lucka i den långa raden av runt femton lådor och det var bredvid vår.

Visst är mänskligt beteende intressant och matte är inte förvånad över att det är många krig och mycket hat i världen. När man i Mycklebyskogen inte ens kan tänka sig att ha brevlådan bredvid den man för ögonblicket mest ogillar i grannskapet.

Det är bättre med oss hundar för vi hugger direkt när vi inte gillar någon och sen vet var och en sin plats. Flytta brevlådor det skulle vi aldrig sänka oss till.

Tänker den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar