måndag 25 augusti 2014

Rakt ut i det blå



Är rubriken på Per T Ohlssons krönika i söndagens Sydsvenska. Per T Ohlsson är enligt matte en av Sveriges mest pålästa, välskrivande och intressanta debattörer.

Och så delas krönikan, dock inte av matte, till Orust.Bo.com, en nätsida här på den stora ön i väster.

Och Vänsterns ende och fullmäktiges, kommunstyrelsens och dess omsorgsutskotts absolut mest fåordiga förtroendeman kommenterar länken med orden:

"Ett riktigt dåligt debattinlägg!!"

Så lättad matte blev. Nu förstår matte terminologi inom vänstern på den stora ön i väster. Dåligt betyder bara. Jag delar inte din uppfattning. Och när vänsterns starke man skriver att matte har fel och är inte fattar. Så betyder det bara att matte inte har den rätta tron.

Och sett ur ett vänsterperspektiv har hon ju inte det. För hon tror på den enskildes förmåga och sätter den enskilde före kollektivet.

Hon tror på valfrihet. Hon tycker inte man ska avskaffa RUT eller ROT bara för att inte alla kan utnyttja det.

Och hon har aldrig förstått varför  man som gammal inte ska få välja vem man vill ska ge en hjälp i hemmet.

Och varför man som förälder inte ska få välja förskola och skola.

Och skatten ska hållas så låg som möjligt för då kan människor själva prioritera vad dom tycker är viktigast att satsa på.

"Vinst blev med ens något fult, särskilt i en bransch som tidigare varit förbehållen det offentliga, trots att brister i omsorg och bemötande alls icke begränsas till privata aktörer.
Skattemedel skall inte användas för att generera vinst, heter det.
Resonemanget haltar. I alla år har privata företag tjänat pengar på skattemedel när de har byggt vägar, levererat utrustning till sjukhusen eller hjälpmedel till skolorna. Men av någon anledning som aldrig riktigt förklaras skall det vara förbjudet att tjäna pengar på tjänsterna." (Upp idet blå)

Så även om matte nu förstår vad dåligt betyder så hade det varit mer givande att få reda på hur vänstern tänker och varför Per T Ohlsson har fel.

Men det är väl för mycket begärt. Vi får nöja oss med att krönikan var enligt vänstern på Orust dålig.

Så rakt upp i det blå dålig.

Tänker den fyrbenta blondinen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar