måndag 18 augusti 2014

Skattehöjning nej tack! Nu får det vara nog!

  
På torsdagens kommunfullmäktige beslutade den styrande minoriteten på den stora ön i väster,  med stöd av sossarnas nedlagda röster, att skatten ska höjas ännu en gång. Detta är fjärde gången sedan november 2004 som kommunen höjer skatten. Totalt har skatten höjts med 1:75 sedan hösten 2004.

Det blev mycket tydligt att man väljer en skattehöjning för att finansiera att man inte vågar säga nej till något. Och inte klarar att styra kommunen. Skattehöjningen är alltså Centerpartiets, Folkviljans, Vänsterpartiets, Miljöpartiets, Orustpartiets och Sossarnas svar på frågan hur man tar ansvar för en ekonomi i kaos.

Den styrande minoriteten struntar tillsammans med sossarna i kommunfullmäktiges beslut i juni och fattar ett nytt utan att upphäva det gamla. Så matte undrar vilket som egentligen gäller.  

"- Då hade det bara blivit mer tjafs för ingenting. Verksamheten hade stått utan inriktning, men hade säkert kunnat jobba vidare ändå. Vi har varken fällt eller bjudit på något"
Så säger sossarnas starka kvinna till tidningen.

Men vad då. Hade sossarna stått fast vid sitt beslut från juni, dvs. att rösta emot, så hade inte ärendet kommit upp igen. Och då hade vi sluppit denna för demokratin på Orust skämmiga tillställning, som fullmäktiges sammanträde enligt matte var. Så varför ta upp ärendet på nytt. 
Det är den nya fullmäktige som tar budget och skattesats i november. Men det är ju intressant att se att sossarna vill höja skatten redan nu. Och detta trots att man tror på mer pengar från regeringen, då den rödgröna röran vunnit valet.  

Men det är  ofta som matte inte förstår vad den styrande minoriteten på Orust med sitt stödparti sossarna egentligen håller på med.

Tänker den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar