lördag 25 oktober 2014

"Är Kerstin Gadde rätt person att leda Orust?"


Så lyder rubriken på en insändare i dagens Bohusläning.

" Den frågan blir naturlig efter att ha läst hennes bakgrund och ambitioner för detta viktiga uppdrag för oss medborgare.."

" och välja personkemi före sakfrågor och kompetens håller inte.."

Nej det håller inte. Dessutom undrar matte om hennes slutsats delades av hela sossegruppen. För om det är så är matte dålig på att läsa av andra människor. Nej matte tror fortfarande på sossarna men inte under ledning av Kerstin Gadde.

För matte var en av dom som träffade sossarnas förhandlingsgrupp, när personkemin påstås inte stämde. Matte upplevde samtalet som mycket givande och konstruktivt och när 13 gruppens representanter gick därifrån tackade alla varandra för man hade haft ett bra och konstruktivt samtal.

När 13-gruppen efteråt träffades var man överens om att ett samarbete med sossarna skulle vara det bästa för kommunen.

Frågan togs upp till diskussion dagen efter på moderaternas, folkpartiets och kristdemokraternas gruppmöten.

Ingen var väl så där överdrivet positiv till ett samarbete. Men alla insåg att det kommunen skulle behöva var en stabil och handlingskraftig ledning. Och detta blocköverskridande samarbete var det enda alternativ som skulle ha en reell chans att få ordning på kommunens miserabla ekonomi. 

Centern hade ju redan meddelat att dom inte var intresserad av att fortsätta arbetet med en nystart för Alliansen på Orust. Så den nystarten varade bara precis över valet. Och var säkert skälet till att Centern gick framåt i valet.  Matte känner att det kommer att vara svårt att i fortsättningen kunna lita på Centern. Eller som en sosse sa under diskussionen om samarbete. "Ett förtroende sviker man bara en gång."

Alltså bestämde 13 gruppen att man var beredd att ta ansvar för kommunen tillsammans med sossarna under mandatperioden.

Men sossarna valde annorlunda man stannade kvar i den majoritet som i praktiken styrt kommunen det senaste åren. Visserligen har sossarna sagt sig vara i opposition. Men som matte sagt så många gånger förutom. Man upprättar inte en budget ihop med dom styrande om man är i opposition och man röstar inte om vem som ska bli oppositionsråd om man styr. Då lägger man ner rösterna.

Personligen tycker matte att det är skönt att det blev som det blev. För att sitta i majoritet i en kommun där ekonomin är körd i botten och där det saknats politisk ledning så länge är närmast ett självmordsuppdrag.

Ett uppdrag som matte inte tror att det finns tillräcklig kompetens inom den så kallade 6-gruppen att sköta på ett för skattebetalarna på Orust bra sätt.

Bara detta med att fördela posterna bland så stridande intressen. Ska bli intressant att se om man klarar det. Eller blir det som under förra mandatperioden att man inrättar uppdrag som andre vice ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden och utökar utskotten för att alla ska sitt uppdrag och sitt arvode.

Nej matte delar insändarens tvivel på att Kerstin Gadde är den rätta att leda Orust kommun.


Tänker

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar