onsdag 8 oktober 2014

"Ödmjukhet och öppenhet" - Det klingar riktigt falskt


Plötsligt är det ödmjukhet och öppenhet som ska prägla arbetet för den politiska ledningen på Orust. 

Det säger i alla fall kommunens tilltänkta kommunalråd. Sossarnas starka kvinna i dagens ST tidning.

 Det låter för bra för att var sant. Och hur ska det gå till? Har man genomgått en total personlighetsförändring sedan i måndags? Genom snabbterapi eller har man blivit lobotomerad?

För under de veckor som gått sedan valet kan matte konstatera att ärlighet, öppenhet och ödmjukhet har varit en total bristvara.

Centern, som ville vara en del av Alliansen strax före valet, ändrade sig direkt efter valet. Eller kanske inte?  Var det bara ett sätt att få tillbaka väljare som inte gillar samarbetet med kommunister och sossar?

Intressant. Ordförande ringde matte och andra i 13 gruppen och bedyrade att han verkligen ville samarbeta i nystart för Alliansen på Orust.  Och så säger han i tidningen att vi ser detta som "en långsiktig samverkan". Han väljer alltså kommunister och sossar före Alliansen. Lite större ärlighet tack! Samma budskap oavsett vem man  pratar med. Eller har matte och han olika uppfattningar om begreppet långsiktig.

Matte och hennes kompisar har deltagit i  samtal med Centern. Men efteråt har det visat sig att det bara var ett spel för gallerierna. Dom hade redan gjort upp med sossarna. Samtal vars enda syfte, enligt mattes sätt att se det, var att inför sina medlemmar kunna säga att man försökt. Vilket enligt mattes sätt att se det är lögn. För man ville inte detta samarbete. För då hade man agerat på ett helt annat sätt.

Och sossarna kastade matte bort ett par timmar på i söndags. En jättebra diskussion och trevliga timmar. Men efteråt visade det sig att dom inte varit ärliga. Dom hade redan gjort upp med Centern.
Om syftet  med en träff bara är för att snacka bort några timmar och dricka kaffe så vill matte välja sällskap.

Varje parti väljer naturligtvis vilka man vill samarbeta med. Men ärlighet och öppenhet hade varit på sin plats.

Och tro nu inte att matte är besviken över resultatet. Att den rödgröna röran fortsätter. Nej tvärtom. Det är bara som skattebetalare och Orustbo hon skarpt ogillar att gänget som höjer skatten i stället för att vidta dom strukturella förändringar som krävs ska få fortsätta att konfiskera ännu mer av hennes pension under ytterligare fyra år.

Men gentemot Sverigedemokraterna var man i alla fall ärlig. Där sa man klart att man ville inte ha något samarbete. Men matte hade gärna sett den ärligheten även gällt mot 13 gruppen. Så hade dom kunnat ägnat sig åt att forma en effektiv oppositionspolitik i stället för att diskutera samarbete med andra partier som redan beslutat annorlunda. Diskussioner som med facit i hand visade sig vara totalt onödiga. Inget intresse fanns från de som redan för flera år sedan bildat den rödgröna röran, som styrt kommunen. Även om sossarna utåt  hävdat att man varit i opposition.

Tänker den fyrbenta blondinen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar