tisdag 28 oktober 2014

Redan två avhopp och mandatperioden har knappt börjat.


Mandatperioden har inte börjat så bra för sossarna här på den stora ön i väster. Ännu har man inte valt representanter för mandatperioden. Trots detta har redan två fullmäktigeledamöter hoppat av.

Partiets starka kvinna sa i tidningen att personkemin stämde inte med 13-gruppen dvs moderater, folkpartister och kristdemokrater så därför ville hon inte samarbeta med dom. Men tydligen stämmer inte personkemin inom partiet heller. Eller hur ska man annars tolka att partiet tredje namn på valsedeln och tillika ordförande i arbetarkommunen och ordförande för utskottet för omsorg väljer att lämna sina uppdrag med omedelbar verkan. En månad efter valet.

Tråkigt tycker matte. För en annan sosse motionerade om att man skulle vara lite rädda om varandra i kommunfullmäktige och inte gå till personangrepp.

Och är det någon som alltid sett positivt på saker och ting och som gjort inlägg med glimten i ögat även när ämnet varit svårt så är det den före detta ordförande för arbetarkommunen. Men personkemin i partiet stämde tydligen inte.

Men på sista fullmäktigemötet under ledning av Folkviljans starke man fick sossarnas starka kvinna en rejäl reprimand att inte vara så tyken.

För trots att sossarnas starka kvinna gått ut i tidningen och sagt att hon ska vara ödmjuk och öppen så känns det inte som det är dom egenskaperna som just nu härskar inom det socialdemokratiska partiet.

Tråkigt tycker matte för rent politiskt och värderingsmässigt ligger mattes socialliberala värderingar nära de socialdemokratiska. Men som sagt det var det där med personkemin.

Men för matte är inte makten i sig viktigt. Vilken den tydligen är för sossarnas starka kvinna. För även om ryktena just nu säger att hon ska få ett biträdande kommunalråd till sin hjälp så blir hon och partiet dom som bestämmer. Men ett biträdande kommunalråd är enligt mattes sätt att se på situationen ett förskräckligt slöseri med skattepengar. Så hon hoppas att det bara är ett rykte.

Men här på den stora ön i väster liksom i diktaturer florerar rykten och politisk satir. Enda sättet att förhindra rykten är  öppenhet och transparens.

Matte har sedan många år boken So lachte man in der DDR. (Åt detta skrattar man i DDR) på sitt sängbord?

Där kan man bland annat läsa att DDR hade ett rekord i Guinness rekordbok:

Dom hade flest barn per banan.

Matte tror att den stora ön i väster också kan få ett rekord.

Flest kommunalråd per invånare.

Tänker den fyrbenta blondinen



-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar