lördag 1 september 2012

Det kom ett mejl….

 

Fy vad jag tycker matte är blödig. Hon tycker synd om maktens herrar och några få damer på Orust. De får henne att tänka på sin far. Han som trodde att han var en älskvärd och rättskaffens karl. Och så dog hans hustru och plötsligt fanns inget filter mot världen utanför. Så mattes pappa insåg när det var för sent att bättra sig att han uppfattades som en egoistisk person med mycket liten social kompetens.

Så måste det vara för herrarna i toppen på politiken på Orust idag. De har styrt och ställt under årtionden och den massiva kritik och de roliga historierna som pratas om dom ute i stugorna har aldrig nått deras öron. Nej dom har fastnat i politikeromgivningens välvilliga filtret. Det som nått deras öron är bara det positiva som sagts eller så har man konstaterat att kommuninnevånarna är dåligt informerade och inte inser vad som kommunens och deras bästa. Lovorden över den fantastiska insatsen som det vikarierande kommunalrådet gjort under sommaren finner till exempel inga gränser.

Men så finns detta förskräckliga internet och facebook. Där finns det människor som inte låter sig imponeras av maktens män och några få kvinnor.

Så egentligen tycker inte matte att det är så konstigt att den nuvarande majoriteten är så rädd för öppenhet. Men om dom inte passar sig så kommer dom nog att hamna i samma båt som Stalin. Att inte våga lita på någon. Och varför fattar dom inte att det alltid läcker. Inte bara någonstans i Henåns nya skola utan även från alla möten, stora som små.

Vi är alla små människor som vill vara viktigare än vi är och har vi då fått reda på en hemlis så måste visa ju visa vår betydenhet genom att dela med oss. Konstigare är det inte.

Därför tycker matte att det är lite märkligt när ordförande för lärandet på Orust blir så himla arg bara för att oppositionen vill ha klart vad som sker i Henåns skola. Det mesta har ju läckt både sånt som är sant och osant. Så man vill ju bara kunna bilda sig en egen uppfattning om vad som är sant.

"Ska vi ge upp Henåns skola, nu eller" utbrast hon i kommunfullmäktige och rusade från talarstolen.

Nej! Det är verkligen ingen som vill? Men att bagatellisera dom problem som finns hos elever och lärare och lägga skulden på dom i stället för att ta sitt eget ansvar och stänga skolan tills man kan garantera att den är frisk. Det vill man inte.

Och mörkar det gör man fortfarande. Trots att man måste inse att information läcker.

Så till exempel kom följade mejl från arbetsmiljöverket till matte via hennes gamla kompisar inom verksamheten. Någon ville att innehållet skulle komma till allmänhetens kännedom utan att behöva peka ut sina egna barn.

Så här kommer ett utdrag ur brevet från Arbetsmiljöverket:

Ledsen att ni har fått vänta på svaret, men det är många som vill nå oss i detta ärende. Det är helt klart att era barns problem, i likhet med många andra elever och lärare som haft hälsoproblem, kan relateras till inomhusklimatet. Det är mycket riktigt som du skriver att vi vid vår inspektion inte kunde se tecken på att det för tillfället fanns sådana problem på skolan att vi kunde förbjuda verksamheten. Nu efter skolstarten har det visat sig att ett ökande antal lärare och elever får tillbaka samma besvär som man hade vid vårterminens slut. Arbetsgivaren har att ta ställning till hur långt man är beredd att driva verksamheten vidare utan att åtgärda dessa problem. Enligt kommunchefen Roland Kindslätt, pågår ett arbete med en plan B, låt oss hoppas att det finns substans bakom detta.

Så snälla fru ordförande i utskottet för lärande och andra inom majoriteten . Skäll inte på budbärarna och hota inte att polisanmäla oss som finns på nätet för förtal och sluta att raljera inte över dom som har problem med inomhusmiljön i Henåns skola. Tänk på att storebror i form av arbetsmiljöverket och det förhatliga facebook ser er. Så se till att lösa problemen så att alla kan vara glada och nöjda över den nya fina skolan. 

Och tänk efter. Det har alltid snackats skit om politiker och chefer. Skillnaden är bara att nu finns nätet så skitsnacket och kritiken finns svart på vitt och kan bemötas.

 Men som sagt. Matte är som sagt en blodig typ som tycker synd om er makthavare. Hon vill ju inte att ni som ägnat hela era liv åt att fatta, som ni själva tycker bra beslut för oss medborgare, ska likt mattes pappa vid 85 års upptäcka att det är ingen som delar er uppfattning om er förträfflighet. Då är det liksom försent att göra något åt det.

Tror den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar