lördag 29 september 2012

Vad är det som brinner?


Frågan fick inget svar under torsdagens fullmäktigedebatt. 

Å så skulle då konstgräsplanen till Gilleby IF äntligen diskuteras av kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige. Nu skulle alla ,vi som inte förstått, få svar.

Mötet blev lite försenat i start för att protokollet från det extra kommunstyrelsemötet som hölls strax före kommunfullmäktige skulle bli justerat och klart. Oppositionsrådet, som var justerare, kom en bra stund efter utannonserad tid inrusandes med hår och ryggsäck på ända. Mötet kunde börja.

Sossarnas grand old lady hade nog kallats ner från riksdagen för att med tyngd ifrågasätta Regnbågsalliansens handläggande av denna fråga i synnerhet och bristen på respekt för av kommunfullmäktige beslut i allmänhet.

Hon dundrade på från talarstolen: Ytterligare ett ärende som inte följer kommunfullmäktiges tidigare beslut. Det handlar inte om att inte se den fantastiska insats som våra föreningar gör. Det handlar om att alla föreningar ska ha samma chans och behandlas lika och att följa av kommunfullmäktige fattade beslut.

"Skitdåligt. Ni går bakom ryggen på kommunfullmäktige igen. Se över regelverket. Varför brinner det? Vad och vem är det som lovat?  Förklaring tack!"

Någon sådan fick vare sig hon eller vi andra som undrade, varav flera från talarstolen.  Matte tror inte man vill tala om vem som lovat och varför. Det är nog lite skämmigt till och med för Regnbågsalliansen som aldrig brukar tveka att slira på sanningen när så krävs.

Och centerns starke man, Bengt Johansson, svarade inte på frågan men drog hela raddan med föreningar som tidigare fått stöd och, som så vitt matte förstår var skälet till att man för drygt ett  år sedan ville ha regler för att alla ska ha samma chans.

Jo, delvis svarade han på varför det var bråttom. "Det brinner för det är höst." Matte kunde inte låta bli att le. Vilken akut och exceptionell händelse. 2012 kommer hösten att infalla efter sommaren och före vintern. Speciellt med tanke på att ansökan från Gilleby kom in före sommaren så måste denna insikt ha kommit som en chock för Regnbågsalliansen. Men det borde alltså ha funnits tid att fixa fram regler. Det är i alla fall matte helt övertygad om. Det borde rimligen finnas många kommuner som har regler som man kan snegla på.

Kommunalrådet avslutade debatten med ett  oklart resonemang som matte inte förstod men han inledde med "Tänkte jag i min enfald att detta var ju inte att jämföra med Henåns IF så..

Det kändes som en helt adekvat sammanfattning av denna debatt.

Tycker den fyrbenta blondinen

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar