fredag 14 september 2012

Skulle kunna bli ett fantastiskt kommunhus eller????


 
Bara en lite kort fundering så här i regnet.

Regnet vräker ner och matte och jag känner inte för att gå ner och hämta tidningarna. Men strax ska vi  göra det.  Matte känner att hon behöver något att gå igång på. Kanske en ledare eller något från kommunstyrelsen  i onsdags.

På onsdagen kommunstyrelse  nämndes för övrigt mattes namn.  Hörs man inte så finns man inte. Så även en spydig kommentar i kommunens styrelse får väl ses som en komplimang att matte inte är glömd.  

Ärendet handlade om att socialtjänsten inkommit med ett yttrande över en byggplan. Tydligen bra synpunkter, men dom  borde  framförts tidigare i planprocessen. Så varför är inte socialtjänsten med i arbetet för att ta fram en ny plan?  Ja, varför inte undrade våra vänner i kommunstyrelsen. 

Socialtjänstlagens bestämmelse om medverkan i samhällsplaneringen infördes ju  i  början av 80-talet. Och det var nu matte fick sig en känga. Redan då, på 80-talet när matte var socialchef,  påstod man av ordning,  att socialtjänsten  blivit kallad men struntat i att komma. Matte har inte så bra minne att hon kan dementera påståendet,  men lite underligt tycker hon det låter eftersom ett av hennes specialintressen var kommunal planerig och dessutom undervisade hon på kommunförbundet, innan hon kom till Orust, just i socialtjänstlagen och vikten av att delta i samhällsplaneringen. Men matte tycker nog att det idag finns betydligt viktigare frågor för kommunens beslutsfattare att ägna sig åt än vad som hände på 80-talet. Man kan ju till exempel fundera över vad som hände under de senaste åren och vem som deltog och inte deltog i planeringen av Henåns skola.

Apropå Henåns skola. Det är en helt fantastisk byggnad. Öppen och ger full insyn  från nästan alla håll. Den ger möjlighet till den transparens och öppenhet kommunens ledning skriver men inte talar om. Och nu diskuteras en  om- och tillbyggnad av det gamla kommunhuset eller byggandet av ett nytt kommunhus. Så. Varför inte bygga en ny mindre skola som tillfredställer Henåns upptagningsområde och åter öppna  det  enparallella högstadiet i Ellös igen. Den nuvarande ledningen verkar ju gilla att öppna nedlagda skolor. Här i Myckleby är det väl bara tillfälligt men Tvet har man ju gett två politiker en halv miljon för att gå till botten med begreppet kommunal friskola så att den gamla byskolan ska kunna öppnas igen. Så varför inte låta ungarna går kvar i Ellös medan man bygger om Henåns skola till kommunhus och bygger en ny frisk skola till våra barn.

Alltså tillbaka till Henåns skola.  Tänk vilken fantastisk miljö Henåns skola skulle blir för våra politiker som idag bara talar om öppenhet.  Här skulle dom kunna förverkliga sina visioner att arbeta och fatta beslut. En helt öppen planlösning men en stor välkomnande ingång med god plats för ett medborgarkontor och plötsligt skulle ju alla problem med möglet vara borta. För det har ju aldrig funnits enligt maktens män och några få kvinnor.

Nej nu har det slutat regna så nu ska matte och jag hämta tidningarna.

Ha en bra dag önskar

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar