fredag 21 september 2012

Nu har jag bestämt oss. Så nu blir det som jag säger sa kommunalrådet som redan lovat



Det blir en konstgräsplan på Gilleby idrottsplats. För det har kommunalrådet lovat och kommunen kommer vid nästa kommunfullmäktige att bevilja ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1,3 miljoner för att finansiera det hela.

Matte tycker det känns minst sagt märkligt att man åter igen går emot kommunfullmäktiges beslut. I november 2011 beslutade fullmäktige att det skulle arbetas fram riktlinjer för hur föreningarnas verksamhet ska organiseras och finansieras. Men om det var så att en förening, likt den situation som fanns 2011 för Henåns IF dvs., var i akut ekonomisk kris skulle man kunna bevilja högst 250 000 per förening.

Några riktlinjer har så vitt matte vet inte kommit fram ännu. Det har snart gått ett år så matte tror inte att detta är ett ärende man prioriterat speciellt högt.

Och så sker det som så ofta händer här på ön. Plötsligt dyker ett ärende upp som man måste ta ställning till. Och det är ju bara två år kvar till val och många viljor finns det i den styrande majoriteten. Så det är ju inte lätt att vara ett alltför snällt kommunalråd som alltid bara vill det bästa för alla.

Det kom alltså en önskan från Gilleby IF. Man vill ha en konstgräsplan. Säkert angeläget men hur angeläget i förhållande till andra föreningars önskemål har matte ingen aning om.

Önskemålet tas upp i utskottet för samhällsutveckling och dom föreslår kommunstyrelsen att bevilja ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1,3 miljoner för en konstgräsplan.

Och önskan går vidare till kommunstyrelsen.

Men några i kommunstyrelsen kom ihåg kommunfullmäktiges beslut om riktlinjer och påpekade vikten att behandla alla föreningar lika och efter behov och verksamhet. Dom ville skicka tillbaka ärendet till förvaltningen för att först få dom begärda riktlinjerna innan man beslutar. Och så blev beslutet.

Men när matte och jag åkte förbi Gilleby idrottsplats idag kunde vi med egna ögon se att man var i full färd med att fixa en konstgräsplan.

Lite märkligt kan tyckas. Men matte tror att någon varit ute och lovat att nästa vecka ska kommunfullmäktige besluta om att ge dom pengarna. Inga problem. Det fixar sig.

Och troligen blir det inga problem för till de extra kommunstyrelsen och dess arbetsutskott finns nu ett extra ärende.

Inledningen till ärendet lyder:

"Kommunstyrelsens ordförande föreslår, efter viss intern beredning av ärendet, kommunfullmäktige

att bevilja Gilleby IF ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1,3 miljoner kronor till anläggande av en konstgräsplan, att finansieras ur anslaget till kommunstyrelsen förfogande."

Matte är minst sagt upprörd. Dels struntar kommunstyrelsen ännu en gång i av kommunfullmäktige fattade beslut. Dessutom kan inte matte se att detta är ett så akut ärendet att kommunstyrelsens ordförande själv behöver föregripa den demokratiska beslutsordningen.

Och nu hoppas kommunalrådet att  kommunfullmäktige ska besluta som han lovat att dom ska göra. Men matte tror att lite ont i magen har han. Han vill ju bara att alla ska begripa att detta är det bästa för kommunen så han håller nog tummarna. Han har ju egen majoritet om än så bräcklig. Men det finns ju något som heter minoritetsbordläggning. Så kanske får Gilleby vänta lite. Men pengarna kommer nog i god tid före nästa val.

Och är det fler föreningar som behöver pengar så nu vet ni hur man gör. Inga krångliga omvägar utan ta direkt kontakt med rätt politiker, så fixar det sig.

Tror

Den fyrbenta blondinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar