onsdag 26 september 2012

Ny kommunchef - Det är inget som Folkpartiet med sina fem mandat ska lägga sig i.


 

I kommunfullmäktige finns det bara två partier som har fler ledamöter än Folkpartiet. Trots detta ser Regnbågsalliansen till att partiet inte får vara med och påverka vem som ska bli kommunens nya kommunchef.

Enligt kommunens delegationsordning är det kommunstyrelsens arbetsutskott som anställer och avskedar kommunens högste tjänsteman.

Men som vanligt är fattade beslut inget som Regnbågsalliansen bryr sig om. Matte förstår inte riktigt hur man tänker. Man har fått kritik från bland annat Arbetsmiljöverket för att man inte är öppen utan mörkar och ändå fortsätter man att mörka och omöjliggöra för mattes parti att fullgöra sitt uppdrag som opposition.

Några har alltså beslutat att ingen av de sökande till tjänsten som kommunchef dög så man ska göra om processen. Vilka några är och varför dom sökande inte dög har matte ingen aning om eftersom ingen från hennes parti fått någon information, trots att partiet har representanter i både kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.

Som sagt hur tänker man? Eller är man så maktfullkomlig att man över huvud taget inte tänkt den tanken att det inte är självklart att man sitter kvar efter valet  eller? För vid en annan majoritet är det viktigt att alla partier varit  med och anställt den person som ska ha huvudansvaret för att politikens beslut blir till verklighet.

Matte undrar igen hur Regnbågsalliansen tänker? I en demokrati har alla rätt att säga sin mening och på Orust har man i demokratisk ordning bestämt vilka som ska besluta i personalärenden. Ändå struntar man i det. Hur kan man tro att man ska få respekt hos sina väljare om man inte ens respekterar sina egna demokratiskt fattade beslut och behandlar representanter från andra partier med respekt?

Den ende som verkar fattat att man inom politiken inte ska ägna sig åt mobbing är en representant för det stora oppositionspartiet som lagt en motion om att även förtroendemän ska visa respekt för varandra och inte går till personangrepp. Matte tycker det är obegripligt att en sådan motion ska behövas, men den behövs verkligen.

I motionen påpekas vikten av att man lär sig skilja på sak och person. Det ser matte fram emot att man ska respektera alla i såväl kommunstyrelsen som dess utskott. Matte har ärligt talat svårt att förstå hur hennes kompis klarar att alltid bli ifrågasatt som person och inte för sina åsikters skull. Det måste ta på krafterna att sitta i en kommunstyrelsen där vissa använder alla kända härskartekniker utan att ens inse att man gör det. Men det är väl det som kännetecknar sådana personer.

Är det verkligen en sådan ledning som Orustborna vill ha undrar

Den fyrbenta blondinen

 

1 kommentar:

  1. Behöver man en kommunchef är kommunens verksamhet för stor. Var mer liberal, våga rösta nej oftare!

    SvaraRadera